Динамо і Зоря зустрінуться в 31-му турі / фото ФК Зоря

До завершення сезону в Українській Прем'єр-лізі залишилося зіграти два тури. Головною інтригою чемпіонату залишається доля срібних медалей і путівки в Лігу чемпіонів.

Після 30-го туру на заповітне друге місце претендують три клуби: "Зоря", "Динамо" і "Десна". Всі вони знаходяться один від одного на відстані одного очка.

31-й тур відбудеться 16 липня, а 32-й - 19 липня.

Відео дня

Турнірна таблиця

upl.ua

"Зоря"

З ким грає в останніх турах: "Динамо" (у гостях), "Десна" (вдома)

У "Зорі" - поул-позиція у боротьбі за срібло, але при цьому найбільш важкий календар. Луганському клубу в останніх турах належить зіграти проти обох конкурентів.

Щоб гарантовано залишитися на другому місці і не залежати ні від кого, "Зорі" потрібно в матчах з "Динамо" та "Десною" набрати 4 очки. Перемога над киянами у 31-му турі при певних розкладах (нічия або поразка "Десни" від "Олександрії") достроково гарантує луганчанам друге місце.

Як грали в цьому сезоні: проти Динамо - 1 перемога, 1 нічия, 1 поразка, проти "Десни" - 2 перемоги, 1 поразка

"Динамо"

З ким грає в останніх турах: "Зоря" (вдома), "Колос" (у гостях)

"Динамо" погіршило своє становище, не зумівши обіграти в 30-му турі "Олександрію". Тим не менше, шанси киян на срібло виглядають непогано, так як в заключному турі їм доведеться грати з явним аутсайдером топ-шістки УПЛ "Колосом", який в цьому сезоні був обіграний три рази з трьох.

Але ключовим, безумовно, буде матч проти "Зорі". Програвати луганчанам не можна, це відразу позбавить "Динамо" шансів на срібло. При нічийному результаті потрібно буде не лише обіграти потім "Колос", але і розраховувати на нічию в матчі останнього туру "Зоря" - "Десна", якщо чернігівці перед цим обіграють "Олександрію", або на неперемогу "Зорі" над "Десною", якщо чернігівці втратять очки з "Олександрією".

Найпростіший варіант для "Динамо", звичайно, три очки в матчі з "Зорею", які знімуть більшість питань.

Як грали в цьому сезоні: проти "Зорі" - 1 перемога, 1 нічия, 1 поразка, проти "Колоса" - 3 перемоги

Читайте такожУкраїнська Прем'єр-ліга: результати 30-го туру, таблиця

"Десна"

З ким грає в останніх турах: "Олександрія" (вдома), "Зоря" (у гостях)

Для "Десни" оптимальним варіантом буде нічия у матчі "Динамо" - "Зоря" або поразка "Динамо" і власна перемога над "Олександрією" у 31-му турі. У такому разі всі карти в руках у команди з Чернігова - перемога ще й над луганчанами гарантує друге місце.

При цьому цікаво, що "Десні" може вистачити і однієї лише перемоги над "Зорею", але для цього потрібно, щоб "Динамо" в останніх турах двічі зіграло внічию. Якщо все тріо набере за 58 очок, "Десна" вийде на друге місце за очками в особистих зустрічах.

Як грали в цьому сезоні: проти "Олександрії" - 3 перемоги,проти "Зорі" - 1 перемога, 2 поразки

Прогноз букмекерів

Букмекери вважають фаворитом в боротьбі за срібні медалі київське "Динамо".

Хто виграє срібло УПЛ. Котирування

1. "Динамо" - 1,35

2. "Зоря" - 3,75

3. "Десна" - 8,50

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що УПЛ назвала найкращих гравця та тренера за підсумками 30-го туру.