Ліонель Мессі / фото REUTERS

Шестиразовий володар "Золотого м'яча" Ліонель Мессі заявив, що залишиться в "Барселоні".

Про це Мессі сказав в інтерв'ю Goal.com.

"Я залишуся в "Барселоні", і моє ставлення до справи не зміниться, незалежно від того, наскільки сильно я хотів піти. Я віддам всі свої сили. Я завжди хочу тільки найкращого для цього клубу. Моя любов до "Барселони" не зміниться від того, хочу я піти або залишитися", - підкреслив Мессі.

Читайте такожКумир не пріїхав: маленький шанувальник Мессі чекав на капітана Барселони біля бази клубу (фото)

Аргентинець зізнався, що дійсно хотів покинути клуб:

"Я хотів піти, і у мене було таке право згідно з умовами контракту. Я хотів піти, тому що хотів би щасливо провести свої останні роки кар'єри. Останнім часом у мене це не виходило. Можна програвати або вигравати, але при цьому битися. Однак наші провали в Римі, Ліверпулі, Лісабоні змусили мене задуматися про відхід".

За його словами, думки про відхід з'явилися у нього вже давно:

"Я весь рік говорив клубу, президенту, що хочу піти. Я вважав, що настав час відійти в сторону, дати дорогу молодим. Я думав, що мій час у "Барселоні" підійшов до кінця, хоча я завжди хотів завершити кар'єру в цьому клубі. Це був дуже складний рік для мене, і настав момент, коли я почав розглядати нові виклики. Це не сталося через результат матчу проти "Баварії", ні. я замислювався про це вже давно".

Мессі пояснив, чому не зміг покинути клуб:

"Я відправив бюрофакс в клуб, щоб заявити офіційно про те, що хочу піти і що не буду активувати опцію продовження контракту ще на сезон. Я думав, що я можу піти вільно. Але в клубі сказали, що я не повідомив про це до 10 червня, хоча на той момент через коронавірус ми були посеред сезону, і це був невідповідний момент. Тепер президент сказав, що єдиний варіант, при якому я можу піти - це якщо за мене будуть заплачені відступні в розмірі 700 мільйонів євро, але це неможливо".

Аргентинець підкреслив, що президент "Барселони" Жозеп Марія Бартомеу не дотримав своє слово:

"Президент завжди говорив, що після завершення сезону я можу вирішувати - йти чи залишатися в клубі. Але в підсумку він не дотримав свого слова. Протягом сезону я говорив йому, що хочу піти. Він говорив, що ми обговоримо це пізніше і не давав нічого чітко зрозуміти".

Він також заявив, що варіант зі зверненням до суду не розглядав:

"Я б ніколи не пішов в суд проти "Барселони", тому що я люблю цей клуб. Він дав мені все. Це клуб всього мого життя. У мене ніколи не було в думках судитися з "Барселоною".

Ліонель Мессі міг покинути "Барселону": головне

  • 25 серпня Мессі поінформував керівництво "Барселони" про своє бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважав, що може скористатися відповідним пунктом у контракті. "Барселона" не хотіла відпускати гравця.
  • Мессi пропустить з'явився на медобстеження і перших тренуваннях "Барселони" перед новим сезоном.
  • Головним претендентом на Мессі називали "Манчестер Сіті".
  • Ла Ліга зробила заяву про те, що контракт Мессі з "Барселоною" все ще дійсний, а для його розірвання клуб повинен отримати повну суму відступних.
  • 33-річний Мессі виступає за "Барселону" протягом всієї своєї кар'єри. Його контракт діє до літа 2021 року.