Бєланов не розуміє рішення запросити в клуб легенду Шахтаря / фото dynamo.kiev.ua

Володар "Золотого м'яча" 1986 року у складі київського "Динамо" Ігор Бєланов прокоментував рішення керівництва клубу призначить на пост головного тренера Мірчу Луческу.

Читайте також"Ви ж критикували за динамівські серця": Суркіс пояснив, чому запросивши Луческу

Свою думку Бєланов висловив у Facebook.

Відео дня

"Сьогодні вирішив порушити тривале мовчання в мережі. Емоції переповнюють. Весь день телефонують журналісти, що цікавляться моєю думкою з приводу несподіваного фінти з призначенням головного тренера "Динамо". Чесно, не можу підібрати літературних слів, залишилися одні вирази.

Категорично не згоден з відставкою Михайличенко, але ще більше шокований призначенням Луческу. Невже негласний принцип "не брати, не призначати, не приймати" в "Динамо" гравців і фахівців команди-головного опонента і навпаки перестав працювати?", - сказав Бєланов.

Також екс-футболіст навів приклад з Луїшем Фігу, якого відмовився вітати Христо Стоїчков після переходу з "Барселони" в "Реал":

"Порушено вічні підвалини нашого місцевого класіко. Та що нашого? У футбольному світі так заведено. Пам'ятаю, як при мені, під час гри команд зірок-ветеранів мій друг Христо Стоїчков обіймав і привітав всіх нас, хто грав за символічну збірну Європи в Єревані у 2018-му, але при цьому, демонстративно не подав руки Луїшу Фігу. Нічого не маю проти геніального Фігу, але це - питання етики, неписане правило клубного патріотизму. В цьому році світ зійшов з розуму".

Нагадаємо, про призначення Луческу було оголошено 23 липня. Румун підписав контракт за схемою "2+1".

УНІАН також повідомляв про те, що легенда "Динамо" Олег Блохін емоційно розкритикував рішення призначити Луческу тренером киян.