Вболівальники біля стадіону Сан-Паоло / фото REUTERS

Стадіон "Сан-Паоло" в Неаполі, на якому грає "Наполі", можуть перейменувати на честь Дієго Марадони.

Про це повідомляє Calcio Napoli 24.

Читайте такожВ Аргентині оголосили триденну жалобу через смерть Марадоні

Відео дня

Член міської ради Карміне Сгамбаті обговорить це питання зі спортивною комісією Неаполя на чолі з комісаром Чіро Борієлло.

"Він подарував надію мільйонам неаполітанців. Дієго Армандо Марадона заслуговує на те, щоб вшанувати його пам'ять, після всього, що він зробив для Неаполя. Перейменування стадіону на честь Марадони - це мрія, тому що він подарував мільйонам неаполітанців по всьому світу надію і відображав їх гарячий характер", - сказав Сгамбаті.

"Я поговорю з Чіро Борієлло про перейменування головної дороги до стадіону, площі перед ним або самої арени на честь Марадони", - додав він.

Також з цього приводу висловився президент "Наполі" Ауреліо Де Лаурентіс:

"Ми можемо обговорити перейменування стадіону на честь нього".

Марадона виступав за "Наполі" з 1984 по 1991 роки. Він допоміг команді двічі виграти чемпіонат Італії, Кубок і Суперкубок Італії, а також Кубок УЄФА в 1989 році. У 2000 році в "Наполі" вивели з обігу 10-й номер, під яким виступав Марадона.

Дієго Марадона: головне

  • Дієго Марадона виступав на позиціях атакуючого півзахисника і нападника, а завершив кар'єру в 1997-му році.
  • Марадона представляв клуби "Аргентинос Хуніорс", "Бока Хуніорс", "Барселона", "Наполі", "Севілья" та "Ньюеллс Олд Бойз". За збірну Аргентини він провів 91 матч і забив 34 голи.
  • Головним успіхом у кар'єрі Марадони стала перемога на чемпіонаті світу 1986 року. Також він є віце-чемпіоном світу 1990 року.
  • Марадона є автором одного з найвідоміших голів в історії футболу. На 51-й хвилині чвертьфіналу ЧС-1986 він відправив м'яч у ворота англійців рукою, чим приніс аргентинцям перемогу з рахунком 2:1.
  • УНІАН зібрав головні досягнення Марадони на футбольному полі в одному матеріалі.
  • Футбольний світ попрощався з Дієго Марадоною у соцмережах.