Ігор Суркіс і Мірча Луческу / фото Динамо Київ

Київське "Динамо" на своєму офіційному сайті оприлюднило текст листування між президентом клубу Ігорем Суркісом і новим головним тренером Мірчею Луческу.

Читайте також"Все нормально": Луческу не пішов з Динамо

У цій розмові, яка відбулася ще 25 липня, Луческу дійсно заявив про своє бажання відмовитися від поста головного тренера, але президент переконав спеціаліста залишатися, попри шквал критики.

Відео дня

Саме слова румунського тренера про рішення залишити клуб з листування опинилися у румунських журналістів.

Офіційний сайт киян представив також відповідь Суркіса і друге повідомлення Луческу, в якому він вирішує залишитися в клубі:

"Шановний Містер!

Хвиля емоцій частини вболівальників Динамо не може стати визначальним чинником для майбутнього команди, яка готова до нових випробувань під Вашим керівництвом.

Ми обидва прийняли непросте рішення. Але воно було всебічно осмисленим, відповідальним і надзвичайно мотивованим. Керівництво клубу цілком усвідомлено зробило Вам пропозицію, розуміючи всі ризики, які виникнуть у фанатському середовищі навколо такого кроку.

Ми не сумніваємося, що і Ви, погодившись стати членом динамівської сім'ї, в першу чергу, були одержимі бажанням втілити свій багатющий тренерський досвід і знання у майбутні перемоги титулованого клубу.

Нам разом належить витримати ще чимало інформаційних штормів. Але гравці "Динамо" будуть відчувати себе впевнено і комфортно, коли за штурвалом стоятиме такий досвідчений і загартований "мореплавець", як Мірча Луческу.

У нинішньої команди є колосальний потенціал і позамежне бажання продемонструвати свої найкращі ігрові кондиції. Своєю чергою, керівництво клубу готове не тільки почути новий тренерський штаб, але і на практиці створити йому належні умови для досягнення найамбітніших цілей.

Ми разом приймаємо нові виклики та разом продовжуємо писати славну історію "Динамо". Сподіваємося, що свою яскраву сторінку в цьому літописі залишить і легендарний Мірча Луческу. Наша синергія - запорука успіху та нових перемог!

З повагою, Ігор Суркіс".

"Шановний пане Президент!

З глибокою повагою ставлюся до Вашої непохитності у розвитку ФК "Динамо".

Я ніколи не пасував перед труднощами. І тим більше не готовий це робити, коли маю підтримку таких людей, як Ви.

Мої побоювання були пов'язані тільки з тим, щоб не створювати труднощі футбольної сім'ї київського клубу.

Впевнений, що спільно з Вами ми досягнемо тих значущих результатів, які радикально змінять ставлення до мого призначення та подальшої роботи клубу під моїм керівництвом.

До зустрічі у м. Києві у вівторок".

УНІАН раніше повідомляв про те, що Луческу відмовився вносити ясність у своє майбутнє в "Динамо".