Луїш Каштру / фото REUTERS

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру, а також футболісти команди прокоментували вихід до 1/4 фіналу Ліги Європи після перемоги над "Вольфсбургом" в Києві з рахунком 3:0.

Читайте такожШахтар видовищно обіграв Вольфсбург і вийшов до 1/4 фіналу Ліги Європи

Представники чемпіона України поспілкувалися з журналістами в ефірі телеканалу "Футбол 1"

Відео дня

Луїш Каштру зазначив, що розслаблятися не можна, адже зовсім скоро на команду чекає чвертьфінальна гра:

"Хороші враження, команда майже весь час була сильна. "Вольфсбург" добре почав, притиснув нас пресингом, змусив нас помилятися. Ми не використали зони. Але потім ми почали створювати моменти. Марлос, Тайсон, Алан Патрік. У нас було п'ять моментів.

У другому таймі ми поставили собі за мету забити гол. Наше завдання - перемогти, не закриватися в обороні, чекаючи, як тече час. Ми добилися результату, вийшли в 1/4-ту, працюємо далі.

П'ять моментів створили - п'ять моментів треба було забити. У футболі такого не буває. Є людські помилки. Так і сталося в грі. Ми повинні чекати момент, щоб забити - це і сталося.

Ми щасливі, подарували радість уболівальникам. Всі задоволені результатом. Показали гарну гру. Зараз важливо підготувати команду, адже за шість днів матч або з "Айнтрахтом", або з "Базелем".

Захисник "гірників" Микола Матвієнко назвав завдання, яке поставив перед командою головний тренер:

"Почали дуже хвилююче, не ввійшли в гру, багато помилок було, втрат. В перерві розібралися. У другому таймі зіграли більш надійно.

Нам дуже пощастило, що Жуніор Мораес самовіддано заробив дві жовті для Брукса. Швидко зрівнялися в складах. Це дало нам поштовх, довели гру до потрібного результату. Наше завдання, як говорив тренер - це фінал".

Півзахисник Манор Соломон, який вийшов на заміну, відзначившись голом і результативною передачею, також відзначив рівень амбіцій команди:

"Не знаю, чи є джокером "Шахтаря", але завжди намагаюся приносити користь команді, коли виходжу на поле.

З якою командою було б краще зіграти далі? Ми ще не аналізували, тому складно сказати щось конкретно. Проти будь-якого суперника продовжимо демонструвати свій максимум на полі. Дуже хочемо дійти до фіналу, тому зробимо все, щоб досягти своєї мети".

У чвертьфіналі "Шахтар" зустрінеться з переможцем протистояння "Базеля" та "Айнтрахта". Команди проведуть гру-відповідь 6 серпня, а перший матч завершився перемогою швейцарців з рахунком 3:0. Чвертьфінальні поєдинки Ліги Європи будуть проходити в Німеччині.

"Шахтар" зіграє наступний матч 11 серпня в Гельзенкірхені.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Шахтар" перервав негативну серію в єврокубках, яка тривала з 2017 року.