Анатолій Тимощук працює тренером Зеніту / фото: ФК Зеніт

Перша ракетка України Сергій Стаховський висловив свою думку про роботу українського екс-футболіста Анатолія Тимощука в російському "Зеніті".

Слова Стаховського наводить Tribuna.com.

За словами тенісиста, у Тимощука не було інших пропозицій щодо роботи, а також свою роль зіграли проблеми особистого характеру:

Відео дня

"Коли дізнався, що він їде туди, я відразу запитав: "А нафіга?". Він сказав, що пропозицій нема. В інші клуби не запрошували. Треба розуміти, що у нього є певні особисті проблеми. Якщо він був би в нормальних стосунках з родиною, то йому це було не потрібно. Щоб ми розуміли, у Німеччині закон трішки інший. Я не впевнений, що у нього залишилося багато грошей, щоб він міг спокійно сидіти і говорити, що все в порядку".

Стаховський нагадав, що Тимощук не грав у Петербурзі з початку війни, а також висловив думку, що між переходами футболістів і роботою тренера є "невелика різниця":

Читайте також"Росія напала": футболіст збірної України пояснив, чому не поїде грати в РФ

"Це дещо пом'якшує ситуацію, але не робить великої різниці. Перехід від гравця до тренера у футболі - це не так просто. Йому не пропонували роботу в "Динамо", і ми не знаємо, чи пропонували в "Шахтарі". Коли ти тренер, це інша ситуація, ніж коли ти футболіст. Ми ж знаємо, що Селезньов поїхав в Росію, хоча у нього були інші пропозиції, але за менші гроші. Тоді можна сказати - він поїхав годувати сім'ю".

Тенісист підкреслив, що у нього "подвійні стандарти" щодо цієї ситуації, оскільки Тимощук є його другом:

"Мені важко його хейтити. Мені не подобається, що він там. Я не прихильник цього, але що я можу зробити? Просто кажу: "Чувак, це твоє життя і твій вибір".

"Тимощук - легенда українського футболу. Він перекреслив все це цим переходом, зробив свій вибір. В Україні його не сприймають позитивно, це ті наслідки, які він несе за свій вибір. Йому з цим треба буде жити. Очолити збірну - без шансів, працювати в Україні з цим - дуже важко", - також сказав Стаховський.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що Стаховський висловився про Василя Ломаченка та Олександра Усика.