УЕФА може пройти в одній країні / фото REUTERS

Президент УЄФА Александер Чеферін оцінив ймовірність скорочення числа господарів фінального турніру Євро-2020, який був перенесений на літо 2021 року через пандемію коронавірусу.

За його словами, не виключено, що організаторам доведеться відмовитися від проведення матчів в 12 різних країнах, пише ESPN.

Водночас функціонер висловив впевненість, що турнір відбудеться в наступному році, незважаючи на нову хвилю захворюваності COVID-19.

Відео дня

"Ми завжди стурбовані ситуацією з пандемією, але абсолютно впевнені, що Євро вдасться провести. Планується, що турнір буде точно таким, як він був задуманий. Але я повинен сказати, що замість дванадцяти країн ми можемо провести його в одинадцяти, восьми, п’яти чи одній країні", - заявив Чеферін.

Раніше видання The Sun повідомило, що першими містами, в яких можуть відібрати право проведення матчів континентальної першості, є Санкт-Петербург та Баку.

Читайте такожПлей-офф Ліги націй за путівки на Євро-2020: результати півфінальних матчів

Фінальна стадія Євро-2020: де і коли відбудеться

Фінальний турнір Євро-2020 відбудеться 11 червня - 11 липня 2021 року.

Матчі повинні прийняти 12 міст-господарів: Санкт-Петербург, Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Бухарест, Копенгаген, Амстердам, Більбао, Глазго, Будапешт та Дублін.

Збірна України, яка напряму вийшла на Чемпіонат Європи, зіграє на груповому етапі з Нідерландами, Австрією, а також переможцем вирішального стикового матчу Шляху D Грузія - Північна Македонія, який відбудеться 12 листопада 2020 року.