Збірна України з баскетболу отримала гроші на підготовку до Олімпіади в Токіо / noc-ukr.org

Завдяки ефективній співпраці з Олімпійською солідарністю Міжнародного Олімпійського Комітету Національному олімпійському комітету України вдалося залучити 1 млн. 250 тис. гривень для підготовки жіночих та чоловічих збірних України з баскетболу до Ігор ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо.

Ці кошти будуть спрямовані на тренувальні збори, а також участь у міжнародних змаганнях протягом 2019-2020 років, повідомляє офіційний сайт НОК України.

«Ігрові види спорту в нашій країні мають велику популярність. Вірю, що нашим командам по силах пробитися до олімпійського Токіо. Зокрема, вселяють надію стабільні успіхи наших баскетбольних збірних 3х3,  що є логічним підсумком чудової роботи великого колективу на чолі з президентом Федерації баскетболу Михайлом Бродським. Ми прекрасно пам’ятаємо «срібний» виступ на І Європейських іграх-2015 та «бронзовий» тріумф на минулорічному чемпіонаті Європи наших дівчат, а також гарний здобуток на чемпіонаті світу-2017 українських хлопців, які стали третіми.  Впевнений, ці кошти, залучені Національним олімпійським комітетом від міжнародних партнерів, дозволять нашим збірним успішно подолати олімпійську кваліфікацію і вдало виступити на Олімпійських іграх-2020»,  - зазначив президент НОК Сергій Бубка.

Відео дня

Нагадаємо, що раніше в рамках співпраці з Олімпійською Солідарністю МОК Національному олімпійському комітету України вдалося суттєво збільшити кількість щомісячних стипендій для провідних спортсменів України, які готуються до Токіо-2020. Замість 12-ти стипендій, які передбачаються для НОКів світу, для України їх виділено відразу 30. Загальний бюджет програми, що триватиме з січня 2019 року до серпня-2020 складе близько 6 мільйонів гривень.

«Дуже приємно, що Україна має високий авторитет і повагу в світовому олімпійському русі. Вдячний Олімпійській солідарності МОК за  таку важливу підтримку українського спорту та олімпійців», - наголосив Сергій Бубка.