Дніпро здолав Запоріжжя в матчі баскетбольної Суперліги / fbu.ua

Дніпро переграв Запоріжжя в домашньому поєдинку регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч.

Гра завершилася з рахунком 87:83, повідомляє офіційний сайт змагань.

Суперники вже добре вивчили одне одного цього сезону. То ж включилися в боротьбу з перших секунд без зайвих зволікань. І господарі, і гості ні в чому не бажали поступатися, аби не докладати потім надзусиль для виправлення становища. Упродовж стартової чверті команди демонстрували майже ідентичну результативність. При цьому різниця в рахунку не перевищувала 6 очок. Такою вона залишилася за підсумками 10-хвилинки.

Відео дня

На початку другої чверті господарі стали більше фолити. Та гості у відповідь стали більше помилятися. А вирішальним чинником зміни рахунку стали дальні кидки. Тут у господарів була беззаперечна перевага. З початку чверті саме так відзначилися двічі Ревзін та Вільховецький. Загалом за реалізованими триочковими у Дніпра в першій половині перевага – 7:1. Гості суттєво переважали за підбираннями – 24:15, та значно більше втрачали – 15:7.

Також за підсумками першої половини позначилося протиборство лідерів: по 13 очок набрали Тимофеєнко в Дніпра та Хілл у Запоріжжя.

У третій чверті гості зосередилися, що дозволило їм зменшити кількість втрат та додати в результативності. Якісна зміна гри в свою чергу дозволила запоріжцям поступово скорочувати відставання. Заключний триочковий Шевченка зафіксував лише одне очко переваги на користь Дніпра перед четвертою 10-хвилинкою.

У грі нервів інтрига зберігалася до останнього. Навіть коли двічі за рівного рахунку промахнувся Хілл, а господарі після цього вийшли вперед, нічого ще не вирішилося. Навпаки, дві результативні атаки запоріжців повернули лідерство саме їм. Та останнє слово було за господарями. Ревзін триочковим відновив рівновагу, а результативний прорив Мішули став вирішальним у поєдинку. Гості свою атаку змарнували та сфолили на Глєбову, який двома влучним  штрафними зафіксував підсумковий рахунок.

То ж 15-та перемога Дніпра в сезоні.

Дніпро загалом зіграв потужно як команда. Традиційно ефективно відіграв капітан господарів Тимофеєнко, який з 18-ма очками став найрезультативнішим у переможців. У гостей вирізнявся Хілл, який зробив дабл-дабл (26 очок, 16 підбирань). 

Дніпро в наступному поєдинку 17 лютого також вдома грає проти Миколаєва. Запоріжці наступного разу гратимуть 1 березня вдома проти Черкаських Мавп.

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

Суперліга Парі-Матч

15 лютого

Дніпро – Запоріжжя – 87:83 (23:17, 25:22, 16:24, 23:20)

Дніпро: Тимофеєнко 18 очок, 6 підбирань, 2 передачі; Мішула 17о, 2пд, 5пр.

Запоріжжя: Хілл 26о, 16пд, 4пр; Холтон 18о, 5пд, 6пр.