Павло Ельянов вважає, що у росіян деформувалася свідомість / фото: bakuworldcup2015.com

Український гросмейстер Павло Ельянов висловив свою думку про головну відмінність українців і росіян.

Про це Ельянов сказав в інтерв'ю сайту Tribuna.com.

"Головна відмінність між росіянином і українцем в тому, що, як правило, російянин - апріорі більш аполітична людина. Він знає, що десь є цар, що якщо в холодильнику є їжа, то можна жити, незважаючи на незручності. З точки зору піраміди Маслоу, потреби зовсім невеликі", - сказав Ельянов.

Відео дня

Шахіст зазначив, що в той же час "наш народ завжди намагається скинути правителя".

Читайте також"Талант до маніпуляцій": український спортсмен пояснив фото з пропагандисткою Кремля

Ельянов також висловив думку, що через телебачення у росіян "деформувалася свідомість":

"Росіяни - душевні й чуйні люди. Якщо зміниться сучасний режим, то і істерія по телевізору піде. Коли це припиниться - в умах людей теж все швидко зміниться. Ми відпочивали в Туреччині з родиною, і я включив по телевізору російські новини - з цікавості. Розумію - якщо дивився б подібне кожен день, то моя свідомість також б деформувалася".

Ельянов висловився і про те, як переконати проросійськи налаштованих українців:

"Найголовніше - покращувати економічне становище країни. Коли люди будуть нормально жити, ніякий ворог не нападе, мало хто захоче кричати з плакатами: "Путін, введи війська". Це буде настільки непопулярна точка зору, що про неї швидко забудуть".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що український футболіст висловився про відносини з Росією, заявивши, що "все провокують політики".