Башенко не хоче залишати ФВУ / фото: Race Horizon Park

Олександр Башенко не визнав свою відставку з посади президента Федерації велоспорту України після публічних образ на адресу чемпіонки Європейських ігор Ганни Соловей.

Читайте також"Одностайно": з'явилися деталі звільнення Башенка

Чиновник опублікував заяву на офіційній сторінці ФВУ в Facebook.

Відео дня

Башенко не визнав законною позачергову конференцію 20 серпня, на якій він був відправлений у відставку, а його місце зайняв Андрій Гривко. В ході даного заходу, як зазначає Башенко, були відсутні представники Києва, Київської, Луганської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Черкаської та Кіровоградської областей.

Також Башенко нагадав про конференцію, яка призначена на 15 листопада. На ній він хоче провести нове голосування за нового президента Федерації велоспорту України.

Нагадаємо, 28 червня Федерація велоспорту на своїй сторінці в Facebook привітала з перемогою на Європейських іграх не Соловей, а голову Київської міської федерації велосипедного спорту Сергія Мухомора. Соловей в коментарях підкреслила, що Мухомор не має відношення до її перемоги, після чого Башенко образив спортсменку, а також почав погрожувати тим, що вижене її зі збірної України за те, що вона "відкрила рот".

Як повідомляв УНІАН, у липні у Києві пройшла акція на підтримку Соловей з вимогою звільнити Башенка.