REUTERS

Представники різних видів спорту вшанували пам'ять Кобі Браянта - легендарний баскетболіст НБА разом зі своєю дочкою Джианною розбився на гелікоптері 26 січня.

Клуби, спортсмени та прості вболівальники не залишилися осторонь від трагедії, яка забрала життя ікони баскетболу.

Вболівальники "Лейкерс" практично відразу після трагічної новини зібралися біля домашньої арени клубу в Лос-Анджелесі та створили меморіал.

REUTERS

Розбитий горем Станіслав Медведенко - зірковий український баскетболіст, який грав в одній команді з Браянтом.

"Новини, які я не можу прийняти. Мій друг і товариш по команді "Лейкерс"... Спочивай з миром, Мамба", - написав Медведенко в Facebook.

"Відмовляюся приймати це. Rest in Peace", - написав гравець збірної України з баскетболу Кирило Фесенко в Instagram.

Борець греко-римського стилю Жан Беленюк зізнався, що Кобі був його улюбленим гравцем:

"Немає слів. Легенда. Один з найкращих баскетболістів сучасності та моїх улюблених гравців НБА".

Також пости в пам'ять про зірку баскетболу опублікували головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, найкраща тенісистка країни Еліна Світоліна і колишній чемпіон світу з боксу Володимир Кличко.

R. I. P. 🙏🏻💔 @kobebryant

Публікація від Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

Форвард "Парі Сен-Жермен" Неймар присвятив гол у ворота "Лілля" Кобі Браянту, показавши пальцями 24-й номер, під яким він виступав за "Лейкерс".

REUTERS

Австралійський тенісист Нік Кірьйос вийшов на матч четвертого кола Australian Open у футболці "Лейкерс" з прізвищем Браянта на спині.

REUTERS

У багатьох матчах НБА команди тримали м'яч, не атакуючи один одного. Кожна команда дочекалася по 24 секунди й передала м'яч супернику. Трибуни скандували "Кобі".

Хвилина мовчання зі скандуванням "Кобі" відбулася на Матчі всіх зірок американського футболу.

"Я приголомшений. Слова не можуть навіть близько описати це. Просто неймовірно сумний і трагічний день", - написав шестиразовий чемпіон НБА Скотті Піппен.

"Спустошений... Мій старший брат. Я не можу, я просто не можу в це повірити", - написав Пау Газоль, який разом з Кобі двічі вигравав титул в НБА.

Зворушливий текст в Instagram написав Шакіл О'Ніл - він був партнером і другом Браянта.

"Немає слів, щоб висловити біль, яку я відчуваю в цей трагічний і сумний момент, втративши друга і його прекрасну дочку Джиджи. Кобі був другом, братом і тим, з ким ми пережили великі перемоги. Я люблю тебе, мені буде тебе не вистачати. Співчуття родині Браянта і сім'ям інших пасажирів на борту".

"Спустошений, почувши новини про смерть мого друга Кобі Браянта. Мої молитви його дружині Ванессі, дітям і всій родині "Лейкерс", - написав п'ятиразовий чемпіон НБА Денніс Родман.

Баскетболіст "Майамі Хіт" Дуейн Уейд насилу стримував сльози, записавши відеозвернення.

"Це схоже на поганий сон, під час якого ти просто хочеш прокинутися. Нічний кошмар".

Футболіст "Ювентуса" Кріштіану Роналду зазначив, що Кобі був джерелом натхнення:

"Сумно чути жахливі новини про смерть Кобі і його дочки Джианни. Кобі був справжньою легендою і натхненням для багатьох. Співчуття сім'ям всіх загиблих в катастрофі".

Не залишився осторонь і капітан "Барселони" Ліонель Мессі:

"У мене немає слів... Посилаю всю свою любов родині та друзям Кобі. Було приємно зустрітися і провести разом час. Ти був генієм, яких мало".

Президент США Дональд Трамп також розділив горе всього спортивного світу:

"Кобі Браянт, незважаючи на те, що був одним з найкращих баскетболістів всіх часів, тільки починав жити. Він дуже любив свою сім'ю і пристрасно дивився в майбутнє. Смерть його прекрасної дочки Джианни робить цей момент ще більш трагічним".

Нагадаємо, катастрофа сталася вранці 26 січня в районі міста Калабасас (Каліфорнія, США). Гелікоптер впав і загорівся, а всі, хто в ньому перебував, загинули. Це було особисте повітряне судно 41-річного Браянта. Разом з відомим баскетболістом загинула його дочка Джианна, а також ще сім чоловік, включаючи пілота. Вони летіли в Лос-Анджелес.