Українці обирають Аndroid, але кількість користувачів iPhone зростає / фото УНІАН

Левова частка українців залишається "вірною" смартфонам на Android, однак кількість "яблучних" користувачів теж зростає. Про це йдеться у свіжому дослідженні Rakuten Viber

Згідно з отриманими даними, 81 відсоток користувачів Viber в Україні "сидять" на Android. Що стосується iOS-користувачів, то на лютий 2023 року їх частка становить 19% – зростання за рік на 2 відсотки.

Відео дня
фото Rakuten Viber

Показово, що попри це, смартфони компанії Apple займають 3-е місце за популярністю в Україні серед користувачів Viber. На першому місці знаходиться Samsung, а на другому – бренд Redmi, який належить Xiaomi.

Що стосується конкретних моделей, то десятка складається виключно з Redmi та Айфонів. Найпопулярнішим смартфоном в Україні є Redmi 9a, на другому місці – iPhone 11. Загалом рейтинг найпопулярніших смартфонів 2023 року серед українців виглядає наступним чином:

  1. Redmi 9A

  2. iPhone 11
  3. Redmi 9C
  4. Redmi 9
  5. Redmi Note 9
  6. Redmi Note 7
  7. iPhone 7
  8. Redmi Note 8 Pro
  9. iPhone XR
  10. Redmi 7A

фото Xiaomi

Раніше УНІАН розповідав про "бюджетник" від Tecno з великим 6,8-дюймовим екраном і батареєю на 5000 мАг. Також новинка може похвалитися скляною задньою панеллю, яку не так часто зустрінеш в бюджетниках.

Своєю чергою Xiaomi днями представила надзвичайно компактний смартфон на Android з 5-дюймовим дисплеєм. Що стосується "начинки", то в нього вмістили все, що змогли, з урахуванням його компактності й вартості.

Останнім часом все більше "яблучних" користувачів придивляються до девайсів на базі Android. З такого приводу УНІАН зібрав найцікавіші варіанти для різних користувачів і різних бюджетів.

Вас також можуть зацікавити новини: