Як поліпшити якість фото на телефоні з Android: найпростіші поради / АОТО УНІАН

За останні кілька років камери в смартфонах зазнали значних змін. Сьогодні досить взяти свій улюблений гаджет і зробити всього пару натискань по екрану, щоб отримати відмінний знімок, який не буде поступатися фотоапаратному.

Водночас достатньо включити всього 4 опцій, щоб камера проявила себе на 100%, і ви змогли поліпшити якість фотографування зі смартфона. Описані нижче поради насамперед орієнтовані для смартфонів на Android, але деякі з них підійдуть і для Apple-гаджетів.

Як поліпшити якість фото на смартфоні

Колишні власники iPhone, що перейшли на Android, напевно здивуються, але на Андроїді потрібно вказувати якість фото. Розробники навмисно додають таку можливість, щоб користувачі могли заощадити місце на телефоні. Якщо пам'яті на вашому пристрої досить, то поліпшити якість фото можна, зробивши кілька простих кроків:

Відео дня
  • Відкриваємо настройки камери смартфона.
  • Переходимо в розділ "Якість фото".
  • Встановлюємо значення "Високе". 

На старих Android-пристроях може бути пункт "Роздільна здатність фото" – ставимо максимальний показник. Чим він вищий, тим більш деталізованим вийде знімок. 

Скріншот

Водночас, додаток камери на телефоні дає можливість кожному користувачеві вибрати співвідношення сторін для знімків. Зазвичай пропонується кілька варіантів:

  • 1:1;
  • 4:3;
  • 16:9;
  • Full.

Більшість користувачів, у яких смартфон з широкоформатним дисплеєм і співвідношенням сторін 21:9, передбачувано вибирають варіант "Full", чекаючи, що картинка буде ідеально виглядати на екрані смартфона. 

Це неправильно – матриця камери має співвідношення 4:3 – його і потрібно увімкнути. А якщо поставити співвідношення Full, то телефон буде спеціально обрізати картинку, намагаючись розтягнути її на весь екран. 

Скріншот

Також, щоб поліпшити якість фото на телефоні, рекомендується включати режим помічника зі штучним інтелектом. Ця настройка насамперед стане в пригоді тим, у кого зовсім слабка камера на телефоні. Просто активуйте функцію "AI" в налаштуваннях програми для зйомки.

У режимі AI камера буде автоматично підлаштовуватися під різні об'єкти – людей, пейзажі, дрібні предмети та інші. Однак, при використанні AI може загубитися природність знімків, тому рекомендується спочатку включити цю настройку і протестувати її в декількох сценаріях.

Скріншот

І наостанок, в камерах сучасних смартфонів є опція HDR або розширений динамічний діапазон. Увімкнувши її, картинка найчастіше виходить більш контрастною, оскільки камера підкреслює деталі кожного об'єкта.

Але тут важливо зауважити, що використовувати HDR розумно тільки в автоматичному режимі, коли смартфон сам визначає – потрібно розширювати динамічний діапазон чи ні. 

Скріншот

Раніше УНІАН ділився простими лайфхаком, який дозволить рідше заряджати ваш смартфон. Також ця функція дозволить швидше зарядити телефон і знайде безліч застосувань і в повсякденному житті.

Також ділилися порадами, які функцію включити на телефоні, щоб не "посадити" зір. Нічого завантажувати або встановлювати не потрібно – всі необхідні налаштування вже вбудовані в Android-смартфони і Айфони за замовчуванням.

Вас також можуть зацікавити новини: