facebook.com/eset.ua/

У відповідь на російське вторгнення в Україну компанія ESET ― провідний постачальник рішень з кібербезпеки зі штаб-квартирою в ЄС ― припиняє продаж продуктів домашнім користувачам, підприємствам та організаціям у Росії та Білорусі. Продаж державним організаціям вже був заборонений з 2016 року, коли уряд Росії запровадив нові податкові правила та вимоги до сертифікації, спрямовані на підтримку локальних вендорів.

Крім цього, фонд ESET надає громадянам України допомогу в розмірі 500 000 євро у формі прямої грантової підтримки та пожертвувань через неурядові організації (а саме фонд INTEGRA та ЮНІСЕФ). Також компанія ESET збирає кошти серед працівників та заохочує персонал до активної волонтерської діяльності, а також підтримує співробітників та сім’ї ексклюзивного  дистриб’ютора ESET в Україні, включно з наданням допомоги з житлом, коштами та необхідними речами.

Попри активні наступальні дії ворога, користувачі продуктів ESET в Україні продовжують отримувати цілодобову допомогу від локальних спеціалістів у співпраці з провідними фахівцями зі штаб-квартири. У зв'язку з критичною важливістю кіберзахисту в умовах війни ліцензії ESET, термін яких нещодавно закінчився, було поновлено автоматично та надано можливість здійснити перехід на рішення з вищим рівнем захисту.

Відео дня

ESET надає інформацію багатьом міжнародним та європейським організаціям, які виявляють та протидіють кіберзагрозам в умовах війни. Компанія прагне зробити цифровий світ безпечнішим завдяки унікальній телеметрії шкідливого програмного забезпечення та дослідженням з безпеки. Усі дослідження публікуються у офіційному блозі WeLiveSecurity для швидкого реагування користувачів на інциденти з безпеки.

Зокрема 23 лютого 2022 року дослідники ESET виявили нову шкідливу програму HermeticWiper для видалення даних, націлену на Україну напередодні військового вторгнення Росії. У період з 27 лютого до 01 березня 2022 року спеціалісти ESET попередили про схеми шахрайства з використанням теми допомоги Україні, та виявили ще один компонент черв’яка, який поширює загрозу HermeticWiper. Крім цього, ESET продовжує забезпечувати максимальний кіберзахист компаній та державних організацій, включно з національними командами CERT, у межах Європейського Союзу.

Також компанія ESET посилила рівень захисту організацій у зоні війни та з країн, які беруть участь у міжнародному реагуванні, оскільки вони можуть стати ціллю атак. На додаток до цього, компанія пропонує новим та існуючим користувачам у всьому світі можливість безкоштовно додати хмарну пісочницю для потужного захисту від "0-денних" атак.

Варто зазначити, що ESET ― європейський постачальник, який забезпечує цифровий захист вже понад 30 років, і рішення якого доступні в усьому світі, зокрема і в Україні, Росії та Білорусі. Однак ESET прийняла рішення зупинити продаж власних рішень в Росії та Білорусі, оскільки пріоритетом компанії є підтримка України та її громадян.

Оригінал офіційної заяви компанії можна знайти за посиланням.

Про компанію

ESET — експерт у сфері захисту від кіберзлочинності та цифрових загроз, міжнародний розробник рішень з ІТ-безпеки, провідний постачальник у галузі створення технологій виявлення загроз. Заснована у 1992 році, компанія ESET сьогодні має розширену партнерську мережу й представництва в більш ніж 180 країнах світу. Головний офіс компанії знаходиться у Братиславі, Словаччина.

ESET в Україні

Понад 15 років продукти ESET офіційно представлені на території України. Починаючи з 2005 року, користувачі мають можливість безкоштовно звернутися за допомогою до служби технічної підтримки ESET в Україні, а також пройти курси навчання щодо використання продуктів компанії ESET. Користувачами ESET є найбільші українські та міжнародні компанії та організації.