Штучний інтелект може докорінно змінити наше уявлення про спорт / фото flickr.com/alansimpsonme

Штучний інтелект давно знайшов своє місце у роботі з текстами та зображеннями. А широке використання його у спорті може призвести до підвищення рівня продуктивності професійних спортсменів, а також допомогти заохотити інших займатися спортом, вважає інженер компанії Encord, що спеціалізується на розробці моделей ШІ, Алекс Бонне.

В коментарі інформаційному агентству PA Бонне зазначив, що машини на основі штучного інтелекту вже деякий час використовуються в сфері спорту, виконуючи різноманітні завдання (від збору статистичних даних до систем комп’ютерного зору Hawk-Eye).

"Ми побачили, що в шахах використання штучного інтелекту фактично змусило гравців знайти нові способи гри. Вони багато тренуються проти комп’ютерів, а комп’ютери не завжди грають так, як це робить людина, тому тепер стиль шахів відрізняється від того, що був раніше", – акцентує Бонне.

Відео дня

Але з більш потужними програмами машинного навчання та збільшеним набором даних для їхнього використання можна буде відкриті цілий набір методів, які можуть допомогти спортсменам, наголошує експерт. Це може бути вдосконалення техніки тренувань і харчування або розвиток тактики та стратегії. 

"Це також можна застосувати для традиційних видів спорту, таких як футбол, теніс, регбі, де ви можете відкривати нові стратегії. За допомогою нових інструментів штучного інтелекту ви можете досліджувати різні сценарії та те, як нові техніки будуть застосовуватися в реальному світі. Наприклад, у велоспорті ... багато спортсменів використовують наклейки на своїх велосипедах, які підказують їм, коли час їсти та пити, але за допомогою ШІ це можна зробити за вас. … ШІ також може брати участь у плануванні оптимальних тренувань для спортсменів. Це може підвищити продуктивність, але також зменшити травматизм, особливо в таких видах спорту, як теніс і футбол. ... Ви можете проаналізувати тренування і зробити їх кращими, що зрештою призведе до меншої кількості травм і більшої продуктивності гравців", – каже фахівець.

Бонне акцентує. що сфера використання штучного інтелекту не має обмежуватися професійним спортом, Це також може урізноманітнити гру в теніс, бадмінтон чи гольф для розваги, та й просто зробити заняття спортом більш веселим.

"Це зробить спорт більш захопливим. Можна отримати гейміфікований досвід, додати цей додатковий шар, і це зацікавить людей спортом", – переконаний він.

Штучний інтелект - останні новини

Meta разом з іншими великими гравцями на ринку, що працюють зі штучним інтелектом, зокрема, включаючи Google, Microsoft і OpenAI, взяли перед Білим домом зобов’язання щодо відповідального розвитку штучного інтелекту. Google вже анонсувала новий інструмент, який має полегшити користувачам визначення того, чи було зображення створено за допомогою ШІ. Іnstagram, схоже, працює над схожою технологією.

Також компанія Google тестує інструмент під робочою назвою Genesis, який використовуватиме штучний інтелект для написання новин.

Вас також можуть зацікавити новини: