Як приховати сторіс в Telegram: це справа на пару хвилин / фото REUTERS

Якщо ви оновили Telegram, то вже помітили там історії – кружечки у верхній частині інтерфейсу месенджера. Короткі фото-та відеопости вже можна публікувати і дивитися, але поки що ця функція доступна тільки Premium-підписникам.

Для деяких користувачів ця фіча однозначно припаде до душі. Однак є й ті, кому вона банально заважає – займає місце на головному екрані месенджера та відволікає від робочих моментів. Так що тримайте інструкцію, як це нововведення вимкнути.

Позбавляємось від історій в Telegram

На жаль, повністю вимкнути сторіз в Telegram поки не можна – поки розробники не додали таку опцію в налаштуваннях. Однак ви можете прибрати їх по одному:

Відео дня
  • утримуйте палець на кружечку з історією;
  • виберіть "Приховати історії";
  • повторіть це для всіх історій.

Як прибрати 'Історії' з головного екрану Telegram: є простий лайфхак

Після цього історії більше не будуть спливати, а відразу попадуть в архів, при цьому самі чати залишаться в загальній стрічці. Плюс в тому, що після відправки в архів всіх наявних кружечків, верхня частина інтерфейсу месенджера стає такою ж, як до оновлення. 

Як прибрати 'Історії' з головного екрану Telegram: є простий лайфхак

Також можна за один раз вимкнути сповіщення про всі сторіс, які викладають люди з ваших контактів. Для цього потрібно перейти в "Налаштування", вибрати пункт "Сповіщення та звуки", знайти в них розділ "Історії" і відключити опцію "Завжди сповіщати". 

Як прибрати 'Історії' з головного екрану Telegram: є простий лайфхак

Поки що історії можуть публікувати тільки користувачі з підпискою Telegram Premium – фіча буде ексклюзивною для них як мінімум до кінця липня. Ви можете уявити, що буде, коли можливість викладати сторіс з'явиться у всіх, в тому числі у каналів.

Окрім можливості публікувати сторіз, преміум-підписники отримують спеціальний бейдж у вигляді зірки поруч з ім'ям, додаткові стікери і реакції, можливість розшифровки аудіо - і відеоповідомлень в текст і багато іншого. Вартість Telegram Premium для українських користувачів становить $2,49 на місяць.

Раніше УНІАН розповідав, як перенести листування з інших месенджерів в Telegram. У 2023 році для цього потрібно зробити буквально кількома кліками й свайвами.

Вас також можуть зацікавити новини: