Джерело розповіло про роботу сенсорних кнопок в iPhone 15 Pro і 15 Pro Max / фото MacRumors

Свіжі інсайди вказують на суттєві зміни у дизайні iPhone 15 Pro і 15 Pro Max. Так, преміальні смартфони від Apple вперше отримають настроювану кнопку, як у розумних годинниках Apple Watch Ultra. 

Як повідомляє MacRumors з посиланням на свої джерела, кнопка "Дія" замінить класичний перемикач режимів звуку, який був присутній в кожній моделі iPhone з 2007 року.

Зазначається, що нова настроювана кнопка дасть швидкий доступ до різних функцій на вибір власника смартфона, замість звичного перемикача звукових режимів.

Відео дня

За словами джерела, серед можливостей для "Дії" згадуються запуск камери, створення скріншота або відеозапис екрана, а також ліхтарик, розпізнавання музики поруч зі смартфоном і активація режиму економії енергії. Більшістю цих функцій вже можна керувати за допомогою Back Tap – постукування по задній панелі, яка вперше з'явилася в iOS 14.

Чутки про зміну конструкції фізичних кнопок в лінійці iPhone 15 ходять з минулого року. Минулого тижня у мережі з'явилися CAD-рендери з демонстрацією єдиної гойдалки регулювання гучності та окремої кнопки на місці перемикача.  

Так може виглядати новий дизайн кнопок в iPhone 15 Pro / джерело: 9To5Mac

Презентація лінійки iPhone 15 традиційно відбудеться у вересні. Apple вже офіційно підтвердила, що всі майбутні айфони, починаючи з iPhone 15, перейдуть з Lightning на USB-C. цього вимагає закон ЄС про уніфікацію зарядних портів.

Говорячи про відмінності між звичайними й Pro-моделями, відомо, що iPhone 15 Pro і Pro Max отримають більш швидкий процесор A17, збільшений обсяг ОЗУ до 8 ГБ і, за чутками, вони позбудуться фізичних кнопок. За словами джерела, iPhone 15 Pro і 15 Pro Max стануть найдорожчими смартфонами за всю історію Apple.

Раніше кілька джерел розповіли, що в 2023 році Apple готується випустити флагманський айфон під новою назвою і з унікальними функціями. Він прийде на зміну топовому iPhone Pro Max і отримає назву iPhone 15 Ultra. Пізніше з'явилася інформація, що цю модель представлять тільки в рамках лінійки iPhone 16 або більш пізньої версії.

Вас також можуть зацікавити новини: