Найкращою ультрабюджетною відеокартою 2024 року визнано Radeon RX 6600 / Скриншот

Автори популярного YouTube-каналу про техніку Hardware Unboxed оновили топ найкращих відеокарт, актуальних на березень 2024 року. Серед них знайшлось місце представниками різних цінових категорій, зокрема початкового рівня.

Традиційно, найкращі відеокарти за співвідношенням ціни та швидкодії пропонує AMD, тоді як на ринку флагманів домінує Nvidia.

  • Флагманські GPU. У цьому сегменті все очевидно, адже повну і беззастережну перемогу (ще з 2022 року) здобуває GeForce RTX 4090. Ця відеокарта помітно обганяє всіх конкурентів і забезпечує ультимативну продуктивність у всіх сучасних іграх і актуальних робочих додатках.
  • Відеокарти до $1000. Тут експерти радять зупинитися на Radeon RX 7900 XTX. Ця відеокарта на 10% обганяє дорожчу GeForce RTX 4080 Super в іграх із класичною растеризацією. Також особливий інтерес представляють 24 Гб відеопам'яті.
  • Відеокарти за $700-800. У цій категорії є два переможці, а вибір залежить від особистих уподобань. Якщо потрібна висока продуктивність у класичній растеризації, то найкращим рішенням буде Radeon RX 7900 XT. А любителям грати з трасуванням променів варто звернути увагу на GeForce RTX 4070 Ti.
  • Відеокарти за $500-600. Тут перемогу здобуває GeForce RTX 4070 Super. Вона швидша за звичайну RTX 4070 на 15% і обганяє своїх головних конкурентів в особі Radeon RX 7800 XT і Radeon RX 7900 GRE не лише в іграх з трасуванням променів, а й у проєктах з класичною растеризацією.
  • Відеокарти середнього рівня. У сегмент до $400 ідеально вписується Radeon RX 6750 XT. Особливий інтерес представляють 12 Гб відеопам'яті, внаслідок чого життєвий цикл відеокарти при 2К-геймінгу збільшується в порівнянні з конкурентами.
  • Найкращі бюджетні відеокарти. Коли мова заходить про сегмент до $300, то тут експерти радять купувати GeForce RTX 3060 на 12 ГБ. За своїми характеристиками це найкраще рішення для невимогливих геймерів. Відеокарта відмінно справляється із запуском ігор у 1080р, а великий обсяг пам'яті дасть змогу завжди використовувати текстури високої якості.

  • Найкращі відеокарти початкового рівня. А ось у найдоступнішому сегменті найкращим вибором є Radeon RX 6600. Відеокарта AMD набагато швидша GeForce RTX 3050 6 ГБ і RTX 3050 8 ГБ за аналогічною ціною.

Попри популярність відеокарт AMD серед фахівців, користувачі, зокрема геймери, не надто люблять "червоні" карти. Статистика Steam показала, що в топ-20 найпопулярніших відеокарт у користувачів магазину немає жодної ігрової карти AMD Radeon. А GeForce GTX 3060 залишається найпопулярнішою відеокартою, і її популярність тільки зростає.

Нагадаємо, на початку року з'являлися дані, що найближчим часом користувачі можуть зіткнутися з дефіцитом відеокарт Nvidia. Усе через те, що виробник переорієнтується на розвиток прискорювачів для навчання і роботи ШІ. Зараз він куди прибутковіший, ніж споживчі відеокарти.

Вас також можуть зацікавити новини: