Порушнику за вчинене загрожував штраф більше 10 тисяч гривень / фото bank.gov.ua

На Тернопільщині передали до суду обвинувачення щодо директора школи, який підробив документ, щоб врятувати від штрафу односельця.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що до директора школи з метою уникнення від відповідальності за водіння автомобіля у нетверезомі стані звернувся  місцевий житель. Оскільки порушнику за вчинене загрожував штраф більше 10 тис. грн, він просив посадовця взяти його на поруки колективом школи. 

Читайте такожНа Тернопільщині військові казарми перетворюють на гуртожитки

Відео дня

Директор погодився. Він власноручно склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи. Директор підробив протокол загальних зборів педколективу, клопотання про передачу на поруки, характеристику односельцю, який нібито працював у школі кочегаром, а насправді їздив на заробітки за кордон.

Розслідування завершено.

Теребовлянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора однієї із шкіл Теребовлянського району за ч.1 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).