фото УНІАН

На Тернопільщині платникам податків у 2018 році повернули 411 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ.

Як повідомили УНІАН у відділі організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області, загалом у січні-грудні 2018 року 110 суб’єктів господарювання Тернопільщини заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок в сумі 482 млн грн, що на 54 млн грн більше, ніж у 2017 році.

Станом на початок січня 2019 року відшкодовано на розрахунковий рахунок 411 млн грн.

Відео дня

«Своєчасно відшкодувати ПДВ вдалося за рахунок запровадження Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, адже процесс повернення платникам бюджетних коштів став максимально швидким і прозорим», – зауважив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Разом із тим фахівці фіскальної служби виявили зловживання окремими суб’єктами господарювання. За результатами проведених перевірок впродовж 2018 року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 3 млн грн, що 2,8 млн грн більше, ніж у 2017 року.

На початок цього року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок цього податку становив 112 млн гривень. Із них 101 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, ще 11 млн грн – у процесі судового та адміністративного розгляду.

Залишок невідшкодованого ПДВ на розрахунковий рахунок становив 47 млн грн.