фото УНИАН

На Тернопільщині з метою дискредитації одного з кандидатів в Президенти України обдзвонювали жителів області та пропонували гроші за голос.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції повідомив начальник обласного управління поліції Олександр Богомол.

За його словами, поліцейські проводили перевірку за всіма зверненнями про можливий підкуп виборців, однак в жодному разі інформація не підтвердилася.

Відео дня

«Було повідомлення, що незнайомка телефонувала до людей й пропонувала грошову винагороду за голос. Перевіривши мобільний номер, нам вдалося встановити, що за малий проміжок часу з цього номеру було здійснено близько 9 тис. телефонних дзвінків по всій Україні з подібною пропозицією. Їх мета – дискримінація кандидата в Президенти», – сказав Богомол.

Він також повідомив, що станом на 26 лютого на території області зареєстровано 60 заяв, пов’язаних із виборчою кампанією.

«За результатами перевірок поліцейські склали 20 адміністративних протоколів та відкрили одне кримінальне провадження. Більша частина повідомлень – це порушення щодо розміщення виборчої агітації, а саме неналежного зазначення вихідних даних та реквізитів на білбордах. По деяким з них суд вже виніс рішення та притягнув винних осіб до відповідальності. Інша частина повідомлень – неналежне розташування агітаційних палаток», – розповів про головні порушення Богомол.