kievcity.gov.ua

 

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це під час відеонаради з головами РДА сьогодні повідомив начальник відділу сім’ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

Читайте такожУ Тернополі на дві доби припинено водопостачання

Відео дня

За його даними, на проведення оздоровчої кампанії 2016 року в обласному бюджеті передбачено 5,6 млн грн., зокрема відділу сім’ї та молоді – 5 млн грн, департаменту освіти і науки – 593 тис. грн. Місцевими бюджетами на проведення оздоровчої кампанії передбачено  2,12 млн гривень та 156 тис. грн на підготовку дитячих таборів. Крім того, планується залучити понад 9 млн грн позабюджетних коштів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей області.

Чорний зауважив, що у бюджетах Монастириського, Підволочиського районів та міста Кременець взагалі не передбачили коштів на оздоровлення дітей.

«Тому там є потреба у виділенні додаткових коштів на оздоровлення дітей пільгових категорій», – наголосив нчальник відділу.

У 2015 році оздоровленням було охоплено майже 60 тис. дітей – на рівні планів цього року.

Читайте такожУ Тернополі понад 5 тисяч осіб взяли участь у Хресній дорозі (фоторепортаж)

Довідка УНІАН. На Тернопільщині проживає 119 тис. 390 дітей шкільного віку, з них 69 тис. 443 дітей належать до пільгових категорій. Зокрема 786 дітей із категорії діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 23 тис. 383 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 2 тис. 767 дітей-інвалідів, 3 тис. 913  дітей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, 25 бездоглядних дітей, 289 дітей-переселенців, а також 1 тис. 908 дітей, батьки яких є учасниками АТО.