На місцях у вікна менше шансів підхопити застуду / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Місце, яке ви виберете на час польоту, може допомогти вам уникнути захворювань під час подорожі.

Згідно дослідження Національної академії наук США, сидіння біля вікна під час польоту може значно знизити ризик зараження мікробами, що передаються через повітря, порівняно з сидіннями в середині або біля проходу.

Як пише The Sun, ця порада особливо актуальна для тих, хто хоче уникнути поширених респіраторних захворювань, таких як застуда або грип.

Відео дня

Дослідження, в якому брали участь 1500 пасажирів рейсів в США, показало, що люди, які сидять на місцях біля проходу, спілкувалися в середньому приблизно з 64 людьми під час польоту, тоді як ті, що сидять біля вікна, контактували лише з 12.

Тим не менш, якщо ви сидите в межах метра від заразної людини, ваш ризик захворіти значно зростає, незалежно від того, яке місце ви виберете: безпосередня близькість до інфікованої людини може підвищити ваші шанси заразитися до 80%.

Вчені пояснюють, що сидіння біля вікна завжди є найкращим варіантом для тих, хто не хоче захворіти, тому що в літаках використовуються фільтри HEPA, які направляють повітря вгору з боків салону і вниз до проходу. Це означає, що пасажири, які сидять біля вікна, першими отримують це фільтроване повітря, що знижує ризик зараження мікробами.

Крім того, сидіння біля вікна є більш ізольованим: якщо поруч з вами є лише одна людина і ви знаходитесь на відстані від проходу, ви рідше контактуєте з іншими пасажирами або членами екіпажу, які рухаються навколо.

Ті, хто сидить біля вікна також рідше переміщаються по салону, що також зводить до мінімуму їхній контакт з оточуючими.

Разом з тим, для пасажирів, що сидять біля вікна, є свої ризики, особливо для тих, хто літає на далекі відстані. Оскільки вони рідше пересуваються по салону, для них зростає ризик тромбозу глибоких вен.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт з подорожей з Blue Cruise Ясмін Пекель порадила туристам не вибирати місця в літаку в проході, якщо ви летите взимку, адже там набагато більше шансів підхопити вірус.

У свою чергу, лікарі поділилися корисними лайфхаками, які допомагають їм зберігати здоров'я під час подорожей.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.