Люди в аеропорту Франкфурта / REUTERS

Найбільший аеропорт Німеччини у Франкфурті-на-Майні частково евакуювали після несанкціонованого проникнення людини у зону безпеки.

Про це повідомив речник федеральної поліції Німеччини Реза Ахмарі у приміщенні самого аеропорту, передає Deutsche Welle з посиланням на dpa.

На даний момент ще не завершено перевірку безпекової зони аеропорту на наявність потенційних загроз, тому правоохоронці прийняли рішення зупинити посадку пасажирів.

Відео дня

Авіакомпанія Lufthansa, для якої Франкфурт є базовим аеропортом, повідомила, що посадку на рейси зупинено на рівнях A та Z у терміналі 1.

Читайте такожЄвроконтроль спрогнозував "катастрофічне перевантаження" аеропортів Європи в майбутньому

Як повідомляє Bild, йдеться про проникнення дорослого з дитиною. Мотиви наразі не відомі.

В аеропорту повідомили, що інцидент суттєво вплине на графік авіарейсів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня поліція евакуювала термінал в аеропорті Мюнхена, де також у зону безпеки безконтрольно проникла жінка.

Зокрема, у суботу, 28 липня, поліція отримала повідомлення про те, що невідома жінка пройшла в зону безпеки другого терміналу аеропорту без необхідного для цього контролю. Через інцидент другий термінал мюнхенського аеропорту закрили. Майже 200 суботніх рейсів були скасовані, а ще 60 затримані. Загалом, скасування та затримки рейсів торкнулися понад 32 тис. пасажирів.

В результаті понад 700 пасажирів змушені були ночувати в аеропорту, ще сотні розмістилися в готелях. 

Аеропорт Мюнхена - другий за завантаженістю повітряний порт Німеччини. Федеральна поліція Баварії повідомила, що жінку, яка спричинила хаос в аеропорту знайшли та ідентифікували. Чи очікує її якесь покарання не повідомляється.