На місце його проведення завезли близько 10 тонн льоду / Фото з відкритих джерел

У Сумах сьогодні розпочався фестиваль крижаних скульптур. Як передає кореспондент УНІАН, фестиваль триватиме в рамках проекту «Містечко зимових розваг» громадського (партиципаторного) бюджету впродовж шести днів на Театральній площі.

Читайте такожУ Китаї стартував один з найбільших в світі фестивалів крижаних скульптур (відео)

За інформацією автора проекту Вадима Дубодєлова, на участь в ньому зголосилися 19 учасників із Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Сум та Фінляндії. Всі вони – не професійні скульптори з льоду.

Відео дня

На місце його проведення завезли близько 10 тонн льоду в брилах до 70 кілограмів кожна, необхідну кількість води для виготовлення яких надало комунальне підприємство Сумської міськради «Міськводоканал». Інші комунальні служби та фахівці-волонтери забезпечуватимуть підсвічування крижаних скульптур та підтримання порядку на території, а патрульні – охорону.

Сьогодні учасники фестивалю приступили до створення скульптур із льоду, а містяни змогли відвідати відкритий майстер-клас від Олександра Лузана – учасника багатьох подібних фестивалів у різних країнах світу та куратора трьох виставок крижаних скульптур у Сумах, який продемонстрував основні прийоми роботи з льодом.

Спробувати своє вміння роботи з крижаними брилами в наступні дні зможуть і всі бажаючі аматори.

Створені під час фестивалю скульптури стоятимуть у центрі Сум до тих пір, поки дозволить погода.