Рух поїздів в умовах негоди здійснюється за графіком / фото УНІАН

Опади, які сьогодні спостерігаються в столиці і низці областей України у вигляді снігу, і ожеледиця не вплинули на рух поїздів, усі потяги відправляються і прибувають згідно з графіком. Про це повідомили в прес-службі держкомпанії «Укрзалізниця».

Читайте такожСнігопад в Україні: аеропорти Києва наразі працюють у штатному режимі

«Незважаючи на снігопади та хурделиці на території України, залізниця працює в штатному режимі. Залізничники продовжують очищувати від снігу інфраструктуру, ситуація з рухом пасажирських та вантажних поїздів повністю контрольована», - відзначили в прес-службі.

Відео дня

Відзначається, що тільки за минулу добу залізничники вивезли з об'єктів інфраструктури близько 34 тис. куб. м снігу, очистили понад 4,5 тис. стрілочних переводів та 129 пасажирських платформ.

«На станціях, платформах та коліях Укрзалізниці загалом працювали майже 3 тис. залізничників, була задіяна спецтехніка – 46 колійних машин та 3 снігові поїзди. Робота не припинялася і вночі», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, за останню добу сніг випав у Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Харківській областях та в Карпатах.

«Укрзалізниця» закликає пасажирів бути обережними на об’єктах залізничної інфраструктури, виконувати правила поведінки на вокзалах і станціях та уважно слухати оголошення на вокзалах, адже в разі значного погіршення погодних умов можливі затримки поїздів. Також необхідно брати до уваги прогноз погоди під час планування подорожей та організації трансферу до вокзалу», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 23 січня в Україні посиляться морози, в центральній і західній частині країни пройдуть сильні снігопади. За прогнозами синоптиків на добу, сніг і сніг з дощем очікуються майже на всій території України.