Причал в Прип'яті (Чорнобильська зона відчуження) / фото УНІАН

У Чорнобильській зоні відчуження з'являться нові водні туристичні маршрути по річках Прип'ять і Уж.

Про це повідомляється на сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження в Facebook.

Зазначається, що маршрути були розроблені на виконання Указу президента України №512 від 10 липня 2019 року "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Відео дня

Читайте такожТуристичний бум в Чорнобилі: журналісти відшукали незвичайні пам'ятки (відео)

"Розвиток нових форм відвідування Зони відчуження був проініційований туристичними операторами у зв’язку зі зростанням кількості відвідувачів за минулі 5 років майже у 10 разів. Окрім того, водні маршрути дають можливість побачити іншу сторону Зони відчуження - її природу", - йдеться в повідомленні.

У ДАЗВ також зазначили, що всі маршрути перевірені дозиметристами та є безпечними для відвідувачів. Всі поїздки мають здійснюватися із дотриманням вимог Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення".

Раніше УНІАН повідомляв, що розвиток туризму в Чорнобильській зоні відчуження приніс до українського бюджету у 2017 році близько 200 тисяч доларів.