Віртуальні тури проходитимуть як усередині палацу, так і за його межами / скріншот

Google Arts & Culture спільно з Версальським палацом запускають проект Versailles: The Palace is Yours, який включає 3D скани архітектури палацу у високій роздільній здатності, шедеври мистецтва і артефакти.

Як повідомляє itc.ua, познайомитися з ними можна буде через сайт і додаток Google Arts & Culture (можна безкоштовно скачати в Google Play і App Store), а також через програму VersaillesVR для Oculus і HTC Vive.

Читайте такожДень туризму: названі найпопулярніші туристичні напрямки в Україні і світі

Версальський палац містить значну кількість шедеврів мистецтва та артефактів, які ніколи не залишають його межі через свою крихкість. Понад те, вимоги до гарантування безпеки не дозволяють відвідувачам близько підійти до них і розглянути всі деталі.

Спільний проект з Google Arts & Culture дозволяє всім охочим познайомитися з архітектурою палацу, розглянути більш як 100 картин, скульптур і предметів мистецтва. А також цілі приміщення, наприклад Дзеркальну залу і Спальню короля.

Проект Versailles: The Palace is Yours також включає віртуальні тури як усередині палацу, так і за його межами. Задля цього команда Google Arts & Culture відзняла 130 000 фотографій, покривши 7 000 м² усередині (36 000 м² якщо рахувати стіни і стелі), а також 500 000 м² навколо палацу, включаючи знамениті сади і парк Версаля.

Загалом же в рамках Versailles: The Palace is Yours користувачам доступно 18 виставок, зібраних кураторами Версаля, 18 об'єктів у 3D, 6 підшефних турів у сервісі 3D Poly, 6 картин в ультрависокій роздільній здатності, 4 тури по картинах палацу і 4 тури в Street View його територією.