З Києва до Херсона запустять «Інтерсіті» / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» для задоволення попиту пасажирів на перевезення залізничним транспортом планує призначити швидкісний потяг «Інтерсіті» Київ – Херсон до кінця року.

Читайте такожЧервонокнижні птахи як на долоні: на Херсонщині розробили спеціальний маршрут для туристів-орнітологів (відео)

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", про це заявив голова правління компанії Євген Кравцов під час робочої поїздки в Херсон.

Відео дня

«Сьогодні ми спостерігаємо збільшення пасажиропотоку до Херсона, тому опрацьовуємо питання призначення ще одного швидкісного поїзда в цьому напрямку. До кінця року тут курсуватимуть два швидкісні денні поїзди «Інтерсіті» і нічний поїзд», - цитує прес-служба Кравцова.

При цьому наголошується, що у сполученні Київ - Херсон зараз курсують швидкісний потяг «Інтерсіті» №766 та нічний пасажирський поїзд №102.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.