Туристи все більше обирають екологічно свідомі подорожі / Фото УНІАН

У 2020 році головним туристичним трендом претендують стати так звані microcations, тобто мікро-відпустка – від англійського micro (мікро, дуже маленький) і vacations (відпустка, канікули).

Читайте такожАмстердам ввів новий податок для туристів

Як пише впливове видання про природу і подорожі National Geographic, суть їх полягає в більш швидких/коротких відпустках ближче до дому далеко від популярних туристичних локацій, десь на задвірках, які економлять час, гроші та в ідеалі знижують вплив подорожей на навколишнє середовище. З одного боку, цьому сприяє бажання активних мандрівників менше користуватися авіатранспортом через його вплив на навколишнє середовище, з іншого боку, дедалі частіші природні катастрофи на кшталт виверження вулканів, повеней, лісових пожеж або сходження лавин на популярних туристичних напрямках змушують туристів переглядати свої плани.

Відео дня

«Ми опитали більше десятка галузевих експертів, як будуть виглядати подорожі в 2020 році, й переважна більшість одностайно вважають, що цього року – більш ніж коли-небудь – мандрівники приділятимуть пріоритетну увагу впливу своїх подорожей на планету, на пункти призначення і місцеві спільноти, а також на самих себе», - пише журналістка Джессіка Флінт.

Читайте такожУ країнах ЄС пропонують ввести загальний податок на авіаквитки

Як пише видання, також серед трендових тем в новому сезоні: зниження викидів вуглецю, поїздки тільки для жінок, звукова і лісотерапія, а також зростання попиту на екологічно сертифіковані зелені готелі.

При цьому експерти відзначають, що новий тренд в тому числі виник на противагу туристичного тренду попередніх років – овертуризму, від англійського overtourism (надмірний наплив туристів, що створює проблеми для нормального життя місцевого населення). Оскільки ряд популярних туристичних міст і країн поступово вводять додаткові податки на готелі та авіаперельоти, багато туристів починають шукати альтернативні можливості для подорожей.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше експерти нарахували майже 100 популярних туристичних напрямків, що не витримують напливу туристів.