Ілюстрація / REUTERS

Ryanair не виключив повну зупинку польотів через розвиток ситуації з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожАвіакомпанія Wizz Air призупиняє перельоти в Україну

Про це йдеться в заяві найбільшого лоу-коста Європи, передає avianews.com.

Відео дня

Авіакомпанія планує поставити "на прикол" більшість свого флоту в найближчі 7-10 днів через введення різними країнами повних або часткових обмежень на польоти.

«Там, де флот ще не приземлений, вимоги дотримуватися соціальної дистанції роблять польоти для будь-яких цілей безглуздими, якщо не повністю неможливими», — заявили в Ryanair.

У найближчі 7 днів компанія має намір виконати максимальну кількість рейсів там, де це ще не заборонено, для евакуації пасажирів.

Розклад на квітень і травень авіаперевізник має намір змінити таким чином, що провізні ємності будуть зменшені на 80%.

«Ryanair вживає всіх необхідних заходів для скорочення витрат і поліпшення потоку коштів в кожній з авіакомпаній групи. І ми можемо за вжитих вчасно відповідних заходах вижити під час тривалого періоду зі скороченим числом рейсів або зовсім без польотів», — заявив глава Ryanair Group Майкл О'лірі.

За даними лоу-коста, станом на 12 березня у його розпорядженні знаходяться грошові кошти або еквівалент на суму 4 млрд євро. Для зниження витрат Ryanair, крім припинення польотів зайвих літаків, відстрочив капіталовкладення та викуп акцій, заморозив набір персоналу, а інших співробітників має намір перевести на неповний робочий день, відправити у відпустку або звільнити.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.