Ілюстрація / REUTERS

Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Бешта заявляє, що Qatar Airways допоможуть українським громадянам повернутися з Таїланду, де з 26 березня вводиться режим "надзвичайного стану".

Про це УНІАН повідомили у Посольстві України в Таїланді.

"Після тижня напружених переговорів, які проводилися Міністерством закордонних справ України та Посольствами України в Катарі і Таїланді, щойно з "Катарськими авіалініями" було досягнуто домовленість про виконання ними спецрейсу для допомоги у поверненні громадян України додому. Такий спецрейс відбудеться зранку 27 березня з Бангкоку до Дохи, де на українців уже чекатиме літак спеціального рейсу авіакомпанії SkyUp за маршрутом Доха-Київ", - заявив Бешта.

Відео дня

Посол уточнив, що спецрейсом "Катарських авіаліній" зможуть безкоштовно скористатися усі громадяни України, які мають зворотні квитки цієї авіакомпанії - як ті, чиї квитки були на попередні дати, але з огляду на надзвичайні обставини не змогли бути використаними, так і ті, хто планував повернутися пізніше.

Читайте такожБританія продовжить візи українцям, які через коронавірус не змогли залишити країну

"Така домовленість є надзвичайно важливою, оскільки зворотні квитки на "Катарські авіалінії" з Таїланду має близько 300 громадян України або приблизно половина з тих, хто на сьогодні потребує допомоги у поверненні додому. Висловлюємо вдячність уряду Катару та керівництву "Катарських авіаліній", а також українській авіакомпанії "СкайАп" за допомогу та співпрацю", - повідомив посол.

"Сьогодні, коли щодня країни світу закривають кордони або припиняють авіаційне сполучення, така домовленість відкриває унікальну можливість сотням співвітчизників нарешті повернутися з Таїланду на Батьківщину і я настійливо рекомендую їм нею скористатися", - підкреслив Бешта.

Він додав, що з 26 березня в Королівстві Таїланд вводиться режим "надзвичайного стану", що може призвести до наразі непередбачуваних наслідків, у т.ч. обмежень пересування.

Нагадаємо, за даними МЗС України, повернення додому чекають більш ніж 20 тисяч українців, що опинилися за кордоном.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.