Аварія на Чорнобильській АЕС сталася у 1986 році / фото УНІАН

Державне агентство України з управління зоною відчуження спростило процедуру для ведення туристичної діяльності. Зокрема, було скасовано необхідність отримання спеціальних дозволів у сфері надання туристичних послуг у зоні відчуження.

Про це повідомляє прес-служба Держагентства України з управління зоною відчуження.

Читайте такожЛише один маршрут: Чорнобильська зона відкривається для туристів після карантину, але з обмеженнями

Відео дня

Як повідомляється, зараз для початку надання послуг з організації відвідування у зоні відчуження необхідно укласти три договори: договір  про надання послуг щодо підготовки програми перебування та організації відвідування зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення з пізнавальною метою, договір на проведення індивідуального дозиметричного контролю зовнішнього опромінення відвідувачів під час перебування в зоні відчуження та договір про надання послуг з прямого радіаційно-дозиметричного контролю автотранспорту.

Також, у разі необхідності, туристичні оператори можуть укласти договори на надання послуг із забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням та на надання ліжко-місць у гуртожитках м. Чорнобиль для проживання відвідувачів.

Як повідомляв УНІАН, штрафи для "сталкерів" у Чорнобильській зоні хочуть підняти у сто разів. При цьому мінімальний штраф за таке порушення має становити 17 тис. грн.