Туристичний фестиваль "Мандруй Україною" в Пирогово / фото Марина Григоренко

Державне агентство розвитку туризму України планує у 2023 році запустити офіційну Національну туристичну організацію.

Про це повідомила голова ДАРТ Мар'яна Олеськів під час відкриття туристичного фестивалю "Мандруй Україною", який проходить проягом 22-24 серпня 2021 року на території музею просто неба "Пирогово".

"Для мене дуже важливим є створити справжню національну туристичну організацію і систему управління в туризмі, щоб змінити її з виключно державної чи муніципальної на державно-приватне партнерство. Сьогодні вже перші кроки в цьому напрямку здійснюються, власне, Міністерством культури. Наприклад, це музей "Пирогово", в якому ми зараз знаходимося, Чорнобильска зона, острів Хортиця", – пояснила Олеськів.

Відео дня

При цьому вона уточнила, що наразі в Україні немає організаційно-правової форми, яка б дозволила зробити таку організацію. Тому першим кроком до цього стане прийняття профільного закону про туризм, а наступним – написання профільного закону про національну туристичну організацію, як, наприклад, є в Туреччині.

Читайте такожГолова Держагентства розвитку туризму Олеськів: Цього року українці будуть охочіше мандрувати"Ми маємо зробити все для того, щоб організація почала працювати у 2023 році. У 2022 році ми маємо провести всю підготовку, тому що не хочеться, щоб ми створили аби що. Бо у нас вже існує державне підприємство в Міністерстві культури, яке називається "Національна туристична організація" і наразі перебуває в стані ліквідації, в нас є низка ГО з такою назвою", – додала вона.

Також голова ДАРТ анонсувала запуск державної програми "Мандруй Україною" для популяризації туризму в Україні, яка має бути ухвалена Кабміном цього року, а запрацювати – з 2022 року. Найближчим часом агентство має провести низку досліджень для того, щоб оцінити потенціал кожного туристичного місця.  

Як повідомляв УНІАН, раніше у Києві презентували комунікаційну стратегію просування України як популярного напряму для іноземних туристів.