Кордони Ісландії залишалися відкритими для інших країн Шенгенської зони \ Андрій Вацик

Ісландія, яка успішно стримала коронавірус, і провела більше тестів на душу населення, ніж будь-яка інша країна світу, заявила, що планує запропонувати прибуваючим туристам тест COVID-19, щоб уникнути 14-денного карантину.

Читайте такожВулкани, гейзери та льодовики: відомий блогер покаже неймовірну Ісландію (фото)

Уряд заявив, що буде пропонувати тести пасажирам, що прибувають в аеропорт Кефлавік, єдиний міжнародний аеропорт країни. Міра повинна бути введена не пізніше 15 червня, передає aviapages.

Відео дня

Точні деталі все ще опрацьовуються, пізніше мандрівників попросять сплатити вартість тесту. Згідно зі схемою, після того, як турист надасть свій тестовий зразок, йому буде дозволено пройти в готель або додому. Якщо результати тестів, які будуть отримані пізніше в той же день, будуть позитивними, вони будуть поміщені на карантин протягом як мінімум 14 днів.

Туристам, які нададуть медичний документ, який підтверджує, що вони не хворіють на коронавірус, не потрібно здавати тест. Туристи також повинні будуть завантажити і використовувати офіційний додаток для відстеження, який вже використовується 40% населення Ісландії, повідомив уряд.

На сьогоднішній день Ісландія провела тести на 54 791 осіб, або більш ніж на 15% населення з 364 000 осіб.

Кордони Ісландії залишалися відкритими для інших країн Шенгенської зони протягом всієї пандемії. Але з 24 квітня в країні діють карантинні заходи для всіх міжнародних прибуваючих, і з кінця січня всім ісландським громадянам і всім жителям, що прибувають з районів підвищеного ризику, необхідно проводити на карантині два тижні.

Уряд заявив, щоякщо перевірка в аеропорту виявиться успішною, вона розгляне аналогічні заходи в інших пунктах пропуску через кордон. Наприклад, у Ісландії є поромні маршрути, що з'єднують країну з Данією і Фарерськими островами.

Підписуйтесь також на Телеграм канал УНІАН.Туризм.