Ібіца – одне з тих місць, куди туристам їхати не рекомендують / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Туристичні платформи регулярно складають списки найпопулярніших напрямків для відпочинку, причому деякі з них туристи продовжують масово відвідувати швидше з ліні, не бажаючи копнути трішки глибше, щоб знайти гідні альтернативи і отримати новий досвід.

У підсумку багато популярних туристичних місць стають жертвами надмірного туризму, коли людей там стає настільки багато, що вони поступово втрачають свою чарівність. Туристичне видання Travel Off Path назвало шість найбільш переоцінених місць на планеті, які не слід відвідувати в 2024 році.

1. Ібіца, Іспанія. Один з найвідоміших Балеарських островів є справжньою меккою для любителів вечірок, однак, насправді, загальна атмосфера тут швидше відштовхує, ніж ні. Все через диких туристів, які поводяться просто огидно – кричать, лізуть в бійку, вбираються в безглузді елементи декору і, головне, не поважають особисті кордони інших. Враховуючи довгі черги, високі ціни та вулиці, які більше схожі на трейлер-парки, можливо, варто вибрати відпочинок на Майорці замість Ібіци, якщо ви все-таки налаштовані на відпочинок на Балеарських островах.

Відео дня

2. Чангу (Балі), Індонезія. Багато мандрівників визнають Балі найкращим островом у всій Азії, але далеко не кожен його регіон радує атмосферою. Гості скаржаться, що Чангу вже не такий привабливий, як раніше – важко на ходу оглядати всі цікаві місця, коли ти постійно стоїш в щільному заторі. Щоб уникнути натовпів і постійних неприємностей, варто звернути увагу на іншу сторону Балі – Семіньяк.

3. Дубай, ОАЕ. Для багатьох туристів Дубай – це місце зі списку бажань, тоді як багато хто з тих, хто вже там побував, кажуть, що його переоцінюють. Відвідувати його комфортно тільки в певну пору року, тоді як проводячи час в охолоджуваних торгових центрах та інших туристичних точках ви ризикуєте витратити грандіозні суми. У цьому розкішному мегаполісі посеред пустелі всюди панує матеріалізм, а блискучі будівлі затьмарюють поодинокі культурні пам'ятки. Сусідній Оман є чудовою альтернативою: доступні пляжні курорти відомих брендів, гостинні місцеві жителі та автентичні враження.

4. Сан-Франциско, Каліфорнія. Це одне з найбільш знакових міст Америки, багато визначних пам'яток якого миттєво впізнаються. На жаль, останнім часом це чудове прибережне місто робить заголовки з не найкращих причин. Незважаючи на те, що місто пропонує туристам мальовничі краєвиди, культурні квартали і туристичні визначні пам'ятки, нехай навіть за високими цінами, тут всюди спостерігається помітний сплеск злочинності. В результаті мандрівникам необхідно завжди бути напоготові, особливо в центрі міста, оскільки деякі його вулиці нагадують зомбі-апокаліпсис. Тим, хто потребує відпустки в Каліфорнії, можливо, варто розглянути Сан-Дієго – веселе пляжне місто з кращою погодою та новим законом, що забороняє непривабливі табори для бездомних.

5. Амстердам, Нідерланди. Це, безперечно, прекрасне місто, відоме своїми мальовничими каналами, вільним духом та способом життя, орієнтованим на велосипедистів. Однак яким би привабливим не був Амстердам на папері, насправді місто вже давно не раде масовим туристам, вводячи все нові обмеження і податки для гостей. Для мандрівників, які хочуть відчути себе бажаними, чудовою альтернативою стане місто Брюгге в Бельгії, яке також рясніє прекрасними каналами та історичними місцями.

6. Париж, Франція. 2024 рік явно не підходить для відвідування одного з найбільш знакових міст світу заради справжніх вражень. Цього літа місто приймає Олімпійські ігри, а тому і без того високі ціни тут піднімуться ще більше. Крім того, місто вже переповнене туристами – страшно уявити, що буде, коли туди з'їдуться орди олімпійських туристів з усього світу. А як щодо іншого типу поїздки до Франції цього року? Наприклад, казкове місто Сент-Емільон випромінює прекрасну атмосферу, де ви можете випити вино місцевого виробництва та поспілкуватися з доброзичливими місцевими жителями, не стикаючись з туристами.

Як повідомляв УНІАН, раніше найбільша в світі платформа для мандрівників TripAdvisor назвала найбільш трендові туристичні напрямки на 2024 рік за версією Travellers' Choice Awards. Список вийшов досить несподіваним, лише з одним напрямком в Європі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.