В Карпатах 19-20 квітня буде небезпека сходження лавин / фото facebook.com/MNS.GOV.UA / Vasyl Fitsak

В горах Закарпатської та Івано-Франківської областей 19-20 квітня 2023 року зберігатиметься підвищена лавинна небезпека, спричинена відлигою, тож туристам радять утриматися від походів в Карпатах.

Зокрема, значна сніголавинна небезпека (3 рівень) у зв'язку з відлигою очікується 20 квітня на високогір'ї Iвано-Франкiвської області, йдеться у повідомленні Українського гідрометеорологічного центру в Facebook.

"Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я", – йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

Відео дня

Крім того, помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) очікується:

  • 19 квітня на високогір'ї Івано-Франківської області
  • 19-20 квітня на високогір'ї Закарпатської області
В Українських Карпатах високий ризик сходження лавин / фото facebook.com/lavyny.official

Паводок в Україні у квітні 2023 року

У багатьох областях України з середини квітня 2023 року почалися весняні паводки. За даними ДСНС, через паводок підтоплено понад 21 тисячу гектарів сільськогосподарських угідь та порушено транспортне сполучення з 30 населеними пунктами.

Дісталося і Києву, де рівень води у Дніпрі піднявся настільки, що затопило не лише околиці міста, а й набережні в житлових Масивах. Пік паводку у столиці очікують 22 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.