Ілюстрація REUTERS

Суд ЄС вирішив, що авіакомпанія Ryanair повинна вказувати повну вартість квитка, коли показує пропозиції на своєму вебсайті.

Читайте такожІдіотська ідея: глава Ryanair пригрозив не відновлювати польоти, якщо влада вимагатиме залишати середні крісла порожніми

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу суду.

Відео дня

"Авіаперевізники, починаючи з першого моменту публікації своїх цінових пропозицій в інтернеті, повинні вказувати ПДВ на внутрішні рейси й збори, що стягуються за оплату кредитною карткою, а також збори за реєстрацію, що підлягають сплаті, якщо як альтернатива не пропонується жоден спосіб безкоштовної реєстрації", - йдеться в рішенні суду.

Суд ЄС виніс своє рішення після того, як італійський антимонопольний орган (AGCM) розкритикував Ryanair у 2011 році через ціни, які не включали податок на додану вартість на внутрішніх рейсах і збори за реєстрацію та оплату кредитною карткою.

AGCM стверджував, що додаткові збори були неминучі й мають бути вказані до того, як клієнт почав процес бронювання.

В результаті за справу взявся Суд ЄС. Після його рішення справу буде повернуто в італійські суди, які повинні винести остаточне рішення на основі тлумачення законодавства ЄС.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.