На пляжах Балеарських островів масово забороняють куріння / фото REUTERS

У новому туристичному сезоні на 28 пляжах трьох найпопулярніших курортів Балеарських островів (Іспанія) заборонили куріння.

Як пише The Sun, відпочиваючих вже попередили про збільшення кількості "зон, вільних від тютюнового диму" в рамках регіонального плану з поліпшення здоров'я людей, з розвитку сімейного туризму і з боротьби з недопалками, залишеними на піску.

Зокрема, цього літа список вільних від тютюнового диму поповнили чотири пляжі на Майорці та ще п'ять на Ібіці.

Відео дня

Кампанія боротьби з курінням розпочалася на Балеарах у 2019 році лише з двох пляжів, і завдяки дев'яти пляжам, які поповнили список цього року, зараз досягла загалом 28 – на пляжах Майорки, Ібіци та Менорки.

Аналогічні схеми вже діють або плануються для інших популярних туристичних місць в Іспанії.

Як повідомляв УНІАН, влада іспанських Балеарських островів, куди входять популярні курорти Майорка, Менорка та Ібіца, виступили з пропозицією заборонити нерезидентам купувати нерухомість на їх території. Це пов'язано з тим, що спровокованезаможними іноземцями зростання цін на житло в регіоні витісняє місцевих жителів і створює "села-привиди", що складаються з порожніх будинків.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.