Часто "другі" міста нічим не поступаються столицям / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Найчастіше під час подорожі в іншу країну вибір туристів падає на столицю. Однак часто "перші" міста цих країн бувають якщо не переоціненим, то точно переповненими

То чому б не проміняти столицю на "друге" місто? Тим більше, що досить часто цим містам точно є що запропонувати туристам. Видання The Independent перерахувало найкращі другі за величиною міста в різних країнах, на які варто звернути увагу.

1. Гамбург, Німеччина. Друге за величиною німецьке місто (і найбільше нестолічне місто ЄС) набагато легше досліджувати, ніж величезний і переповнений Берлін – завдяки зручному для навігації історичному центру, що включає внесені до списку ЮНЕСКО райони Шпайхерштадт і Конторхаус. І поки Берлін славиться своїми клубами, Гамбург більше спеціалізується на культурі – чого тільки варта Ельбська філармонія і місцеві музеї.

Відео дня

2. Мумбаї, Індія. Делі може бути столицею Індії, але будьмо чесними – йому не вистачає зовнішнього вигляду. На відміну від другого за величиною міста країни Мумбаї, яке має другу за величиною (і внесену до списку ЮНЕСКО) колекцію будівель в стилі арт-деко після Майамі. А ще тут розташований один з найбільших рибних ринків у світі – справжній рай для гурманів.

3. Тарту, Естонія. Як би туристів не манив Таллінн з його внесеним до списку ЮНЕСКО старим містом, існує безліч причин, чому друге за величиною місто Естонії також заслуговує на увагу. Тарту стане культурною столицею Європи в 2024 році – і це заслужена нагорода для міста, в якому розташований один з найстаріших університетів світу і більше 20 музеїв.

4. Монреаль, Канада. Наповнений парками Монреаль перевершує канадську столицю Оттаву (столицю Канади) з низки причин – для початку, Монреаль є домом знаменитого Цирку Дю Солей і вважається найбільш екологічно стійким містом Північної Америки.

5. Краків, Польща. Друге за величиною польське місто було двічі перебудовано в 13 столітті після спустошливих монгольських вторгнень, але вціліло практично неушкодженим під час Другої світової війни – на відміну від Варшави, яку довелося перебудовувати з нуля, Краків сповнений старовинних будівель і пам'ятників, будь то Вавельський королівський замок 16-го століття або музей "Підземний ринок".

6. Цюріх, Швейцарія. Берн, можливо, і є столицею Швейцарії, але він також є одним з найменших міст – з населенням всього 133 тисяч чоловік в порівнянні з 1,4 мільйонами жителів Цюріха. І там точно є що подивитися.

7. Мілан, ІталіяНеймовірну красу Риму неможливо заперечувати, але є щось чудове в стриманій елегантності Мілана, який до того ж набагато легше досліджувати. Наприклад, з міланського аеропорту Лінате до центру міста на таксі можна дістатися всього за 20 хвилин, а нова лінія метро дозволяє мандрівникам прямо з аеропорту попрямувати до Міланського собору.

8. Суонсі, Вельс. В останні роки Суонсі, а не Кардіфф, перетворився на столицю прибережної прохолоди не тільки завдяки своїй близькості до стежки узбережжя Вельсу, а й завдяки шквалу нових культурних подій.

9. Сідней, Австралія. Канберра може бути столицею Австралії, але вона сильно поступається в плані культури і мистецтва. Канберрі також не вистачає пляжів – на відміну від Сіднея, де їх понад 100. 

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам назвали шість затишних романтичних міст Європи, які можна відвідати замість таких популярних локацій, як Париж або Венеція.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.