Пула і Аннесі цілком можуть замінити переповнені Дубровник і Венецію / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Такі міста як Париж або Венеція для багатьох вже давно стали синонімом романтики – і саме туди закохані парочки найчастіше планують відправитися в романтичну подорож. Однак досить часто враження псуються через переповненість цих міст – замість неспішних прогулянок "тільки удвох" пари змушені протискуватися серед натовпів туристів.

Видання The Independent назвало шість затишних міст в Європі, якими можна сміливо замінити більш популярні романтичні напрямки, щоб по-справжньому насолодитися подорожжю для закоханих.

1. Пула замість Дубровника. У минулому році хорватський Дурбровник отримав сумний титул найбільш переповненого міста Європи – в пікові періоди на одного місцевого жителя там припадало 36 туристів. Щоб уникнути натовпів, можна відправитися в інше прибережне місто в Хорватії – Пулу на березі Адріатичного моря, щоб насолодитися давньоримським амфітеатром, мальовничими пляжами і затишними тавернами з місцевими винами.

Відео дня

2. Аннесі замість Венеції. Хочете прогулюватися старовинним містом уздовж безлічі каналів, але щоб без таких натовпів, як в знаменитій італійській Венеції? Як альтернативу можна вибрати французьке місто Аннесі, відоме також як Альпійська Венеція. Через центр цього середньовічного міста проходить кілька водних шляхів, що живляться сусіднім озером Аннесі – й все це на тлі засніжених гірських вершин.

3. Феррара замість Флоренції. Флоренція, можливо, є колискою Ренесансу, але причини, чому туристи стікаються сюди – мистецтво світового класу, архітектура, їжа та напої – можна знайти й в інших частинах Італії. Місто Феррара, яке часто не помічають, розташоване між Венецією та Болоньєю, є важливим центром мистецтва епохи Відродження, а також об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Близькість до більш відомих міст робить його відносно спокійним варіантом з меншою кількістю конкурентів, щоб побачити знаменитий замок Кастелло Естенсе і різні палаццо, які можуть похвалитися прекрасними фресками і зразками мистецтва епохи Відродження.

4. Страсбург замість Брюгге. Красиві ринкові площі бельгійського Брюгге, бруковані вулички і високі церковні шпилі створюють справжню середньовічну казку. Але все це також приваблює величезну кількість туристів. Тихіший, але однаково чарівний Страсбург – недооцінена перлина Ельзасу на франко-німецькому кордоні, що поєднує в собі найкраще з обох країн.

5. Ческі-Крумлов замість Праги. Велика кількість пива, багата архітектура, що варіюється від готики до бароко та модерну, і лабіринт красивих брукованих вулиць – в Празі є все, що вам потрібно для романтичного відпочинку. І, мабуть, для зовсім неромантичного парубочого вечора – чеську столицю дуже люблять компанії хлопців, що відриваються "як в посоедний раз". Уникнути цього можна, відправившись в місто Ческі-Крумлов на півдні Чехії. Володіючи власним статусом ЮНЕСКО, безліччю пам'яток архітектури епохи Відродження і казковим замком, це невелике містечко над річкою Влтавою поєднує в собі пам'ятки столиці зі спокійним і відповідальним туризмом.

6. Бордо замість Парижа. Проголошений одним з найромантичніших міст світу, Париж приваблює не тільки закоханих. Щоб пізнати всю ту ж романтику, але менше кліше можна відправитися далі на південь. Бордо пропонує компактний центр міста, пішохідні бульвари та відреставровану неокласичну архітектуру на кожному кроці. 

Як повідомляв УНІАН, раніше бюджетна авіакомпанія Wizz Air склала список кращих недооцінених пам'яток в популярних містах Європи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.