Бебі-Біч на гавайському острові Мауї визнали найспокійнішим у світі / фото ua.depositphotos.com

Для більшості людей ідеальним вважається пляж з прозорою блакитною водою, де практично не буває хвиль, які зазвичай роблять купання менш приємним, а для дітей – взагалі неможливим.

Туристичний портал Hawaiian Islands проаналізував мільйони відгуків мандрівників на Tripadvisor про 500 найкращих пляжах Америки і 100 найкращих пляжах в кожній країні світу. При цьому аналітики підрахували частку відгуків англомовних мандрівників, в яких використовувалася фраза "спокійна вода", щоб вичислити найбільш "тихі" пляжі в світі.

Очолив рейтинг Бебі-Біч на острові Мауї (Гаваї, США) – "спокійна вода" згадувалася тут в 27,82% загальнодоступних оглядів. Загалом більшість пляжів Америки з найспокійнішою водою знаходяться саме на Гаваях.

Відео дня

Водночас, в Європі шість з 10 пляжів континенту з найспокійнішою водою знаходяться в Греції, а лідером серед них є пляж Маратхі на острові Крит – "спокійна вода" згадується в 16,17% відгуків.

Пляжі в Європі з найспокійнішою водою / фото hawaiianislands.com

За межами Греції найтихішими визнали португальські та іспанські пляжі. Найкращий пляж Португалії зі спокійною водою – лагуна пляжу Фос-ду-Арельо в центральній частині країни (9,60% відгуків).

При цьому бразильські пляжі домінують в рейтингу Південної Америки – найспокійнішу воду на континенті має пляж Пунта-дель-Есте в Уругваї (17,60% відгуків).

Десять найспокійніших пляжів у світі

1. Бебі-Біч (Baby Beach) – Мауї, Гаваї, США.

2. Пляж Тен Бей (Ten Bay Beach) – Ельютера, Багами.

3. Пляж Брауна (Browne's Beach) – Бріджтаун, Барбадос.

4. Кривава затока (Bloody Bay) – Негрил, Ямайка.

5. Морн Руж (Morne Rouge) – Гренада.

6. Плайя-Манса (Playa Mansa) – Пунта-дель-Есте, Уругвай.

7. Пляж Маратхі (Marathi Beach) – Крит, Греція.

8. Плайя-лас-Бальенас (Playa Las Ballenas) – Домініканська Республіка.

9. Карлайл Бей (Carlisle Bay) – Бріджтаун, Барбадос.

10. Пляж Мауна-Кеа (Mauna Kea Beach) – Гаваї, США.

Найтихіші пляжі в світі / фото hawaiianislands.com

Як повідомляв УНІАН, раніше туристичний журнал Travel+Leisure назвав найкращі пляжні напрямки у світі для відвідування в 2024 році. До топ-3 потрапили вляжі в США, Італії та Коста-Ріці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.