Словенія відкрилась для українських туристів \ фото REUTERS

Словенія відкрила кордони для в'їзду українських громадян.

Відповідна інфомрація розміщена на сайті "Поради подорожуючим від консульської служби".

Зокрема, режим тимчасового в'їзду у Словенію для українців "дозволений за умови надання негативного тесту на COVID-19 методом ПЛР (за 72 години до перетину кордону) або негативного експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 48 годин до перетину кордону), або сертифікату про щеплення проти COVID-19".

Відео дня

Читайте такожСім країн Євросоюзу дозволили в'їзд мандрівникам, щепленим вакциною CoviShield - ЗМІ

Наразі у цій країні маски обов’язкові в приміщеннях та громадському транспорті, використання маски також є обов’язковим на вулиці, якщо відстань між громадянами становить менше 1,5 метра, дозволено зібрання людей 1 особа на 10 кв м, дозволено заповнювати 75% місць під час організації культурних та спортивних заходів, як у приміщенні, так і на відкритому повітрі.

Словенія визнає як затверджені в Євросоюзі вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson and Johnson, так і не затверджені китайські вакцини Covishield, CoronaVac, Sinopharm, а також російський "Спутник V", передає  "Європейська правда".

Відкриття кордонів для українських туристів

14 липня посли ЄС затвердили рішення включити Україну в перелік третіх країн, з яких дозволений в’їзд.

Естонія, Австрія та Нідерланди дозволили в'їзд вакцинованим українцям з туристичною метою, а перед цим аналогічне рішення ухвалила Німеччина.