Лісабон, Афіни і Мадрид відновили туризм після пандемії / колаж, фото REUTERS, УНІАН

У деяких популярних містах Європи кількість іноземних туристів у другій половині 2023 року перевищила рівні до пандемії коронавірусу.

Згідно з останнім звітом барометра CityDNA, заснованим на даних ForwardKeys про продаж авіаквитків, європейський сектор подорожей і туризму демонструє багатообіцяюче зростання в 2023 році. При цьому очікується, що південноєвропейські напрямки продовжать лідирувати в рейтингах з відновлення економіки. 

Зокрема, аналітики представили вже зафіксовані дані за третій квартал 2023 року і прогнозовані дані за четвертий квартал 2023 року, засновані на кількості бронювань на жовтень-грудень.

Відео дня

Лідером рейтингу за липень-вересень 2023 року стала грецька столиця Афіни, де в третьому кварталі кількість в'їзних туристів зросла на 6% в порівнянні з аналогічним періодом допандемійного 2019 року. У жовтні-грудні Афінам прогнозують зростання туризму на 13% порівняно з 2019 роком.

Міста Європи, що найшвидше розвиваються 2023 / фото forwardkeys.com

Водночас очікується, що в четвертому кварталі Афіни з першого місця змістить португальський Лісабон, який посів у третьому кварталі другу сходинку – йому також прогнозують зростання кількості в'їзних туристів на 13% порівняно з показниками до Covid 19.

Замкнув трійку лідерів іспанський Мадрид – якщо в третьому кварталі він ще йшов в мінус в порівнянні з доковідними часами, то в четвертому кварталі прогнозується зростання на 9%.

"Місткість міжнародних рейсів до Європи майже досягла допандемічного рівня в третьому кварталі й має тенденцію до зростання напередодні четвертого кварталу – це такий необхідний стимул для відновлення подорожей по Європі", – пояснив представник ForwardKeys Олів'є Понті.

При цьому він прогнозує, що зростання продовжиться і в 2024 році.

Як повідомляв УНІАН, раніше популярний міжнародний туристичний портал Lonely Planet представив щорічний список локацій по всьому світу, які варто відвідати в 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.