Іноземні туристи звільнені від правил локдауну \ фото REUTERS

Правила повного локдауну, який починається в Туреччині з 29 квітня і триватиме до 17 травня, не будуть поширюватися на іноземних туристів.

Читайте такожУкраїна може збільшити кількість чартерів до ТуреччиниЯк говориться в циркулярі МВС країни, звільнення від обмежень комендантської години поширюється на іноземців, які перебувають в країні тимчасово як туристи. При цьому, іноземці, які мають посвідку на проживання або довгострокову візу повинні підкорятися правилам локдауну.

Під час тритижневого локдауну продуктові магазини, ринки працюватимуть з 10:00 до 17:00 з понеділка по суботу. А по неділях все буде закрито. Будуть також працювати чергові аптеки. Кафе і ресторани будуть працювати тільки на винос і на доставку. Ресторани готелів будуть обслуговувати тільки проживаючих в них постояльців.

Крім цього, з 29 квітня в країні міжміські поїздки будуть можливі тільки з обов'язковим дозволом. Бронювання готелів не є винятком для обмежень на міжміські поїздки. Громадський транспорт працюватиме з 50% заповнюваністю.

Локдаун в Туреччині

Президент Туреччини Тайіп Ердоган оголосив у країні повний локдаун з 19:00 29 квітня до 5:00 17 травня через ситуацію з коронавірусом. Всі організації та установи припинять діяльність, за винятком деяких підприємств.

У своєму виступі турецький президент не уточнив, чи стосуватимуться правила локдауну іноземних громадян. Це викликало багато питань у туристичному секторі країни. Після чого сьогодні вранці вийшло роз'яснення турецького МВС, в якому уточнюється, що готелі не можуть розміщувати громадян Туреччини, проте іноземних туристів вони приймати можуть.

Хороші новини для українського туриста-нічого відміняти з відпочинком у зв’язку із запровадженням в Туреччині  карантину з 29 квітня не потрібно.

Крім цього, в посольстві України в Туреччині також поспішили заспокоїти українських туристів, які запланували поїздку в цю країну. Як написав у соцмережі український посол в Анкарі Андрій Сибіга, міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой повідомив, що введений карантин, який триватиме з 19:00 29 квітня до 05:00 17 травня не стосуватиметься  українських туристів. Як зазначив Сибіга, вони "зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об’єкти Туреччини". 

Головні новини України та світу на ранок 27 квітня