Храм-мавзолей Ель-Хазне в кам'яному місті Петра в долині Ваді-Муса (Йорданія) / фото УНІАН (Олексій Кравцов)

Йорданія 8 вересня 2020 року відкрила свої кордони для іноземного туризму.

Читайте такожНазвано усі країни, куди можуть поїхати українці під час пандемії (список)

Як повідомляє Travel off Path, вчора Національний центр з безпеки і кризового управління Йорданії дав дозвіл на відновлення міжнародних рейсів в Міжнародному аеропорту «Королева Алія» (32 кілометри на південь від Аммана, столиці Йорданії), починаючи з 8 вересня.

Відео дня

Відзначається, що з самого початку відкриття було заплановано на 6 серпня, але було відкладене через новий спалах COVID-19.

При цьому Йорданія відкриється не для всіх, а тільки для туристів з 43 країн, які додатково будуть класифіковані на три категорії: червоні, жовті та зелені - залежно від масштабу спалаху COVID-19 в межах їх власних кордонів.

Місто Акаба в Йорданії, яке є її єдиним морським і портом, і курортом / фото УНІАН (Олексій Кравцов)

До переліку «зелених» потрапили 15 країн: Канада, Кіпр, Чехія, Данія, Греція, Гонконг, Угорщина, Литва, Малайзія, Марокко, Польща, Швейцарія, Таїланд, Туреччина і Туніс. Туристи з цих країн повинні будуть по прибуттю в Йорданію пред'явити результати негативного ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до вильоту. По прибуттю вони пройдуть ще один ПЛР-тест. При негативному результаті «зелені» мандрівники звільняються від карантину.

До переліку «жовтих» потрапили 7 країн: Алжир, Австрія, Німеччина, Італія, Мальта, Нідерланди та ОАЕ. Гості з цих країн також повинні будуть двічі пройти тест на коронавірус - перед вильотом і після прильоту. Однак незалежно від результатів аналізів, всі вони будуть відправлені на стаціонарний карантин терміном на сім днів, а потім на домашній карантин ще на сім днів.

Ще 20 країн, в тому числі Україна, потрапили в «червоний» список: Бахрейн, Бельгія, Франція, Ірак, Кувейт, Ліван, Лівія, Оман, Катар, Румунія, Росія, Саудівська Аравія, Іспанія, Великобританія, Україна, США, Єгипет, Судан, Сирія і Ємен. Туристи з цих країн також повинні будуть здати тести на коронавірус перед вильотом і після прильоту, і незалежно від результатів тестування будуть відправлені на інституційний карантин терміном на сім днів, а потім на домашній карантин ще на сім днів з відстежуючим браслетом.

Погоничі верблюдів в кам'яному місті Петра в долині Ваді-Муса (Йорданія) / фото УНІАН (Олексій Кравцов)

Інші вимоги до в'їзду в Йорданію:

  • Всі мандрівники повинні заповнити онлайн-форму «Декларація про подорож до Йорданії» перед поїздкою.
  • Всі мандрівники повинні внести передоплату в 56 доларів за проведення тесту COVID-19 після прибуття. Оплата буде проведена під час заповнення «Декларації про поїздку до Йорданії».
  • Встановити додаток Aman.jo на своєму мобільному пристрої.
  • Надати докази того, що ви проживали в країні від'їзду не менше 14 днів.
  • Надати підтвердження туристичної страховки, яка покриває лікування від COVID-19.
  • Громадянам України для візиту до Йорданії потрібна віза. Оформити її можна за 2-3 дні в посольстві або ж отримати прямо в аеропорту чи на кордоні. Вартість такої візи - 57 доларів.

Цікаві факти про Йорданію:

  • Йорданія - арабська держава на східному березі річки Йордан, відома своїми старовинними пам'ятками, природними заповідниками і морськими курортами, пише Wikipedia.
  • У Йорданії знаходиться знаменита археологічна пам'ятка - місто Петра, історія якого бере початок з 300-х років до н. е. Колись воно було столицею стародавнього Набатейського царства. Місто розташоване у вузькій долині, й надгробки, храми і пам'ятники висічені в оточуючих скелях з рожевого пісковика. Тому Петру ще називають Рожевим містом.
  • Близько 90% території королівства Йорданія займають пустелі та напівпустелі.
  • Туризм - один з найважливіших секторів економіки Йорданії: на нього припадає 10% ВВП. За офіційними даними, в 2017 році в Йорданії було зареєстровано 1,1 млн відвідувань іноземних туристів. Майже чверть з них припадає на тих, хто приїжджає сюди лікуватися. Згідно зі статистикою Міжнародної торгової асоціації, Йорданія посідає п'яте місце в світі за розвитком медичного туризму.
Кам'яне місто Петра в долині Ваді-Муса (Йорданія) / фото УНІАН (Олексій Кравцов)

Інші новини про подорожі в період коронавіруса: