В Україні з'явиться новий закон про туризм / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підготував і незабаром зареєструє оновлений законопроект про туризм, повідомив на прес-конференції міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте такожСільський туризм в Україні: коли, як не зараз

За його словами, необхідність впровадження нового закону продиктована викликами, з якими зіткнулася галузь у зв'язку з пандемією коронавірусу, а також можливостями, які має вітчизняний туризм.

Відео дня

"Багато речей цей закон зможе оновити. Він сприятиме створенню єдиного туристичного реєстру, вводить поняття категоризації, визначення стандартів для туристичної сфери. Також він сприятиме детінізації, створенню порталу туристичної галузі й, відповідно, маркетинговому просуванню України як туристичної точки призначення для зарубіжних туристів, тому що нам потрібно змінити цей тренд, коли виїжджає набагато більше українців, ніж приїжджає до нас", - сказав міністр.

Ткаченко додав, що вперше в історії України спостерігається інтерес до туристичної галузі, про що можна судити не тільки за рішеннями парламенту або уряду, а й місцевої влади.

"Нарешті всі дозріли і розуміють, що туризм може зрушити з місця багато речей, у тому числі охорону культурної спадщини та інфраструктуру, а також наповнити місцеві бюджети і державний новими грошима. Це одна з тих галузей, яка дійсно об'єднує країну, і в єдиному пориві, я сподіваюся, ми зможемо багато чого змінити вже найближчим часом", - сказав він.

Як зазначив присутній на прес-конференції голова підкомітету з питань туризму і курортів парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Дмитро Нальотов, чинний закон про туризм був прийнятий в 1995 році. Цей документ був заснований на застарілих підходах до розвитку галузі, тому і виникла необхідність підготувати нову його редакцію.

Заступник голови парламентського комітету Євгенія Кравчук, у свою чергу, додала, що законопроект пройшов обговорення з представниками галузі, тому є підстави, що його можуть прийняти в першому читанні вже під час поточної сесії Ради.

Розвиток туризму в Україні