В Оброшинський дендропарк на Львівщині нарешті прийшла справжня весна - крокуси квітнуть наповну, а місцеві мешканці радіють першим по-справжньому сонячним дням.

Відео дня

Читайте такожМінекології планує до 2020 року збільшити територію природно-заповідного фонду вдвічі

Оброшинський дендрологічний парк загальнодержавного значення розташований у межах Пустомитівського району Львівської області, в селі Оброшине, на загальній площі 10 га. Засновано парк було ще 1730 року, а свій сучасний статус він отримав у 1983 році. Також з 60-х років минулого століття на його території функціонує ще й невеличкий зоологічний парк.

Наразі в дендропарку можна побачити понад 60 видів дерев і чагарників, серед яких є рідкісні та екзотичні: дуб звичайний пірамідальної форми, ліріодендрон тюльпановий, платан західний, магнолія Кобус, катальпа чудова, клен цукровий, різні види туї, горіхів, лип та інше. 

При цьому парк розбитий у ландшафтному стилі з використанням системи ставків та архітектурних споруд, зокрема, розміщеного поряд Палацу архієпископів.

Крім того, на території парку можна побачити низку напівдиких тварин та птахів - оленів, баранів, кілька видів качок, гусей та казарок тощо.

Як повідомляв УНІАН, на Львівщині ведмежий притулок «Домажир» відкриває екскурсії для еко-туристів.